Witam,
Postanowiłem napisać tutaj/ zwrócić się o pomoc ponieważ mam ogromny problem z patologią w swojej rodzinie. Otuż, rzecz ujmując w lapidarnym skrócie, mam blisko 30 lat i do tej pory nie dałem rady uporać się z tym. Mój ojciec ( co podejrzewam/ wspólnie z mamą i bratem od długiego bardzo czasu tzn od lat, ma nieprawidłowo wykształconą osobowość czytaj, w kierunku zaburzeń osobowości psychopatycznych/ socjopatycznych) Wiemy to prawie że na pewno, ponieważ żyjemy z nim od ponad 25 lat i wyrządził nam on w sensie mamie mi i bratu bardzo wiele krzywdy. Nie będę opisywał tutaj tego ponieważ jest to bez sensu. W zeszłym roku za namową moją moja mama złożyła w prokuraturze zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa znęcania się ( jego czyli ojca nad nią ). Niestety teraz już wiem że większość takich zgloszeń w takim przypadku kończy się umorzeniem ponieważ psychopata dlatego że jest psychopatą się wytłumaczy na policji ( a jeszcze podejrzewamy że ma on układy u lokalnych policjantów, podobno pił kiedyś alkohol na jakimś spotkaniu z policjantami o czym dowiedzieliśmy się od jego bratowej która mieszka na drugim końcu Polski).