Reklama:

becia (4)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Uzależnienia

gość
18-12-2011, 20:03:52

jestem alkoholiczka ale ukrywam to rozbiłam małzenstwo rozwidłam sie ateraz alkohol nie pozwala mi zapomniec o tym chciała bym to naprawic ale jak ukrywam to chodze to pracy potem oije wieczorem jak dzieci ida spac prosze o pomoc nie chce pic
gość
11-01-2012, 21:55:19

Witaj Becia,już dobrze sama wiesz JESTEŚ CHORA,a chory musi się leczyć.Postaraj się udać do lekarza rodzinnego,ktory pokieruje Cię do specjalisty.Wiem,to na początku nie będzie łatwe,ale natewno uda Ci się.Zawsze należy walczyć ze swoimi słabościami.
gość
12-01-2012, 16:20:54

Trzeba najpierw chcieć zerwać z alkoholem. Zapisać się do stowarzyszenia AA, gdzie są osoby z tym samym problemem. Razem w grupie jest zawsze rażniej, bo nie jesteśmy sami z tym problemem i właśnie tam uzyskamy wsparcie i pomoc jak przetrwać najgorsze chwile zerwania z nałogiem. Adresy takich stowarzyszeń często można uzyskać w szpitalach psychiatrycznych u psychologów tam zatrudnionych.
Początkująca
15-01-2012, 19:55:55

Witaj.
Alkoholizm to poważny problem, a tym bardziej u kobiety.Jednak w dzisiejszych czasach spotyka to wiele kobiet i nie jesteś jedyna.Nie piszę tego,żeby Cie pocieszyć ale.......zmobilizować do leczenia!!!
Piszesz,że masz dzieci i pijesz jak one idą spać.Myślisz,że nie domyślają się prawdy??Nie piszesz jakie są wiekowo .Może faktycznie jeszcze nie bardzo rozumieją ale na pewno czują,że coś jest nie w porządku w domu.Becia przede wszystkim musisz komuś powiedzieć o swojej chorobie .Tak to jest choroba i samej będzie ciężko Ci się wyrwać ze szponów alkoholu.Ważne jest wsparcie najbliższych, którzy w chwilach zwątpienia, bo te na pewno przychodzą ,podtrzymywali Cie na duchu i motywowali do dalszej walki o "trzeźwe"życie. Musisz się liczyć z tym ,że walka będzie ciężka ale warto zrobić to dla najbliższych, dzieci a przede wszystkim dla SIEBIE SAMEJ. Jeden krok masz już za sobą.Zdajesz sobie sprawę z tego,że jesteś uzależniona od alkoholu.A to dużo.!!!Teraz poszukaj w swoim mieście lub w okolicy Poradni leczenia uzależnień.Zapisz się tam.Czasem trzeba przejść terapię na oddziale, wtedy musisz mieć kogoś kto zajmie się dziećmi. W takich instytucjach są fachowcy.Naprawdę znają się na swojej pracy.Oni Ci pomogą.Nie wstydź się. Nie jest wstydem leczyć się ale pozwolić na powolne zabijanie siebie i swojej rodziny.Trzymam kciuki .Będzie dobrze!! Tylko Ty jesteś kowalem swojego losu w tej kwestii. POWODZENIA!!

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: