Reklama:

Ciąża urojona? Brak stosunku, negatywne testy (2)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Depresja

Początkująca
31-01-2022, 17:43:19

Cześć, mam pewien problem. Zacznę od tego, że przez Głodówki, schudłam 16 kg w bardzo szybkim czasie i straciłam okres w kwietniu, 2021. Dostałam go raz w lipcu 2021 i na tym koniec. Nigdy nie współżyłam i nie miałam zbliżeń z chłopakami, lecz boje się, że podczas nocowania z kolegami, bo spalismy wszyscy w 1 łóżku, mogło do czegoś dojść i ja tego nie poczułam (nie byłam pod wpływem niczego i gdyby miało coś być, to mniej więcej połowa listopada, lub pod koniec, bo wtedy mieliśmy ostatnie nocowanie), nie chodzi o gwałt, tylko, ze preejakulat mógł sie do mnie dosyac, przez ubrania. Czy mogło dojść do zapłodnienia w jakis nielogiczny sposób? Od grudnia się o to boje i wmawiam sobie każde objawy. Jedyne, co zaobserowalam, to zwiększenie dolnej części brzucha, nisko i uczucie pełności, lecz może to jest związane, z nieodpowiednia dieta, coś z jelitami, czy problemami hormonalnymi? Często korzystam z toalety, lecz mam tak juz bardzo długo. Tak bardzo się zestresowałam, ze zrobiłam na początku stycznia test- negatywny i go od razu wyrzuciłam. Ednak myśli wróciły. Dziś zrobiłam 2- negatywny, lecz po około 8-9 godzinach spojrzałam na niego ponownie i zauwazylam lekką, bardzo blada kreskę, bez koloru. Na teście pisze, że po 10 minutach jest nieprawidłowy, lecz wyczytałam, ze takie przypadki się zdarzały i również, ze pojawienie się 2 bladej kreski po upływie czasu, jest normalne, lecz ja wciąż się stresuje. Czy mogę być w ciąży? Sama nie wierze w to, co pisze, lecz druga czesc mojej głowy mi wmawia, że jestem w ciąży i bardzo się stresuje:/. Czy mimo tego, ze nigdy nie współżyłam i nie miałam zbliżeń z chłopakami, mogę być w ciąży?
Komentator
31-01-2022, 18:05:40

Witam...
doszło do ciąży w twojej głowie.Natomiast z punku biologicznego wszystko wskazuje na to, że nie byłaś, ani nie jesteś w ciąży.Możesz jeszcze na upartą pójść do ginekologa, by ten wykluczył albo potwierdził ciążę.Choć według mnie, tutaj bardziej chodziłoby o to, żeby zadbać o lęk w sposób redukujący, tak byś aż tak bardzo nie odczuwała lęku, bo zobacz pomimo swoich działań, dalej masz silny lęk przed ciążą.
"Czy mogę być w ciąży? Sama nie wierze w to, co pisze, lecz druga czesc mojej głowy mi wmawia, że jestem w ciąży i bardzo się stresuje:/. Czy mimo tego, ze nigdy nie współżyłam i nie miałam zbliżeń z chłopakami, mogę być w ciąży?"
To nie to, bo z boku wygląda na lęk przed po prostu niechcianą ciążą, I / lub zaburzenie kształtujące lęk przed ciążą i nie tylko.
Nadzieja jako światełko w tunelu... umiera razem z nami, by dać nam nowe życie wieczne.

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: