Reklama:

Dekoncentracja , nie pamiec i problemy ze skupieniem (2)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Bezsenność i dobry sen

Początkująca
23-12-2017, 20:28:24

Witam, Mam na imie Sandra, mam 15 lat i mam problem nad ktorym nie potrafie panowac.
Gdy spię moj pies czesto szczeka i moze po mnie skakac i mnie gryzc a jak sie nie obudze. I jest tak tylko w nocy, latwo budze sie nad ranem ale nie zawsze. Ostatnio pies szczekal i zachwywal
Sie tak glosno ze obudzil moja siostre o 4 w nocy a ona byla w osobnym pokoju a mnie nie. Tego samego dnia rano obudzila mnie i ja majac otwarte oczy rozmawialam z nia lecz potem tego nie pamietalam od poczatku, pamietalam moment jak zapytala mnie o nozyczki i wstalam dalam jej i poszlam spac. Siostra powiedziala mi ze gdy z nia rozmawialam na jej pytania odpowiadalam mowiac w dziwny sposob i nie do zeczy. Nie wiem czy to choroba ale moja rodzina zaczyna sie niepokojic moim ciaglym zachowaniem. Co to moze byc? Prosze o pomoc :/
gość
23-12-2017, 20:51:53

Nie masz czym się marwić.To typowe zaburzenia snu wieku dziecięcego tzw.wybudzenie z dezorientacją.Śpisz głęboko i zbudzenie Cię celowe czy przypadkowe powoduje tego typu objawy jak opisujesz.Taka przypadłość z wiekiem mija.Nie leczy się tego u lekarza.Zaleca się drzemkę w ciągu dnia.Na wszelki wypadek, jeżeli śpisz na piętrze okna powinny być zamknięte i zabezpieczone przed otworzeniem.Pokój powinien być zabezpieczony na wypadek nieświadomego wstania z łóżka itd.
Ale po co siostrze nożyczki w nocy?Pewnie to był Twój senny wymysł.
Generalnie dużo śpij.
Pozdrawiam.

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: