Reklama:

Diagnoza psychozy (4)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Schizofrenia

Początkująca
26-08-2021, 19:35:27

Witam, potrzebuję porady od was, ludzi którzy mają doświadczenie z chorobami i lekarzami, mam chorego syna 17 lat, od pół roku leczą go psychiatrzy i nikt nie wie co jemu jest, najpierw były objawy z nerwicy natręctw , głównie lęk przed używaniem komputera i telefonu, sprawdzanie, potem jakiś epizod psychotyczny, podsłuchy w telefonie i telewizji, teraz nasilona nerwica natręctw , mycie rąk, brudne ubrania i fobia społeczna, leczony Olanzapiną i Sertagen. Dawki zwiększane i zmniejszane w zależności od objawów, teraz wysłano mnie do kliniki by go zdiagnozować, jak odbywa się diagnostyka takich chorób? Mamy jechać do Lublina
Komentator
26-08-2021, 19:41:32

Witam !
Moim zdaniem typowe OCD (zaburzenie obsesyjno -kompulsyjne) ale nie jestem specjalistą w tej dziedzinie,dlatego może ktoś więcej coś na ten temat doda.
Pozdrawiam.
Początkująca
26-08-2021, 19:49:10

Dzięki Prana za odpowiedź, też bardzo chciałabym żeby to było OCD, ale po odstawieniu Olanzapiny wróciły podsłuchy w telefonie, zrobił się dziki , zwiększył się lęk
Wtajemniczony
30-10-2021, 19:42:05

W klinice nie zdiagnozują tego lepiej niż na prywatnej wizycie u psychiatry. Tylko trzeba wszystko powiedzieć.

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: