Reklama:

Dwoje rodzicow chorych na CHAD! (3)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Zaburzenia afektywne dwubiegunowe - ChAD

gość
10-01-2012, 19:09:59

Witam,pisalem tu pare dni temu iz moi rodzice maja CHAD,nie chca sie leczyc,mieszka z nimi 16letnia moja siostra.przezywa tam pieklo!ja juz tam nie mieszkam ale relacje mam od niej na biezaco.prosze ludzi doswiadczonych w tym temacie o jakies rady,co robic.czy jest szansa rodzicom pomoc gdy nie chca sie leczyc??czy dac sobie z nimi spokoj?co z siostra?niech ktos doradzi.nie bija sie jeszcze ale wyzwiska,klótnie,urojenia,posądzanie i ten przeklety przymus mowienia(slowotok?)-wszystko jest.i czy jak dwoje rodzicow choruje to ja i mlodsza siostra tez mozemy to miec?na razie z nami okej.pomózcie prosze.pozdrawiam.andrzej.
gość
10-01-2012, 19:23:25

Czesc,hmm..jesli ktos pelnoletni nie chce sie leczyc to nie zrobisz nic w tej kwestii,zagrozenia zycia jak piszesz nie ma wiec nie wezma do szpitala.ja Ci radze dac sobie z nimi spokoj a dla siostry mozesz stac sie np zastepczym opiekunem.i czym predzej odsuperowac ją od nich.co do genetyki to gdy oboje rodzice choruja na CHAD(i w rodzinach z ich stron byly przypadki takie tez)to zachorowanie w przypadku dzieci siega az 75procent.duzo daje otoczenie w jakim przebywa sie.mam nadzieje ze troszke pomoglam.no ale inni niech sie wypowiedza.a!dodam ze ja z chad nie mam na co dzien do czynienia,wiem to co napisalam z roznych zródeł.pozdrawiam.duzo sily!
gość
10-02-2012, 08:20:56

No chlopie,to siostra ma tam dopiero horror!trzeba ja zabrac stamtąd jak najszybciej.A moze postaw wszystko na jedna karte-zadzwon na pogotowie i zablefuj ze jednak sa dla otoczenia i siebie groźni i zabiora na leczenie przymusowe.Uwazaj bo w manii mogą kase trwonic a gdy mieszka z nimi niepelnoletnia Twoja siostra to bardzo wazne.

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: