Witam chciałam was zapytać jakie są poszczególne formalności żeby umieścić chorą osobę w szpitalu? Pisałam już tutaj z wami niektórzy może już mnie znają, mam chorego męża na chad od 4 miesięcy jest w manii, jeszcze to potrwa ale zastanawiam się nad umieszczeniem go w szpitalu, nie je, nie śpi prawie wcale jak prześpi dwie godziny to góra, zaczął wynosić rzeczy z domu typu pościel, swoją odzież tymi rzeczami obdarowywuje bezdomnych, ostatnio wyniósł telewizor i dvd, nie wiadomo gdzie ma telefon, pochowałam swoje i dzieci co leprze że tak powiem rzeczy żeby ich też nie wyniósł, sprzedał cały swój sprzęt typu wiertarki szlifierki itp rzeczy wcale nie tanie, całymi nocami gdzieś chodzi i lata dosłownie, a najgorsze jest to że w manii ma epizody alkoholowe i jest agresywny po nocach robi awantury grozi że wysadzi blok ,w ciągu miesiąca wrócił dwa razy pobity i nie wie przez kogo, dlatego ze względów bezpieczeństwa i dla siebie i dzieci a przede wszystkim dla niego pomyślałam o szpitalu ale powiedzcie mi jeśli możecie jak to się odbywa czy on będzie wiedział że to ja wystąpiłam z wnioskiem bo właśnie tego najbardziej się boję że jak się dowie to zanim go zbiorą to może wpaść w szał. A wolałabym żeby nie wiedział bo nie mam gdzie iść na parę dni nie mam rodziny wszyscy się odsunęli ze względu na chorobę.