Reklama:

Jakie formalności żeby umieścić chadowca w szpitalu? (6)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Zaburzenia afektywne dwubiegunowe - ChAD

gość
13-10-2011, 11:06:42

Witam chciałam was zapytać jakie są poszczególne formalności żeby umieścić chorą osobę w szpitalu? Pisałam już tutaj z wami niektórzy może już mnie znają, mam chorego męża na chad od 4 miesięcy jest w manii, jeszcze to potrwa ale zastanawiam się nad umieszczeniem go w szpitalu, nie je, nie śpi prawie wcale jak prześpi dwie godziny to góra, zaczął wynosić rzeczy z domu typu pościel, swoją odzież tymi rzeczami obdarowywuje bezdomnych, ostatnio wyniósł telewizor i dvd, nie wiadomo gdzie ma telefon, pochowałam swoje i dzieci co leprze że tak powiem rzeczy żeby ich też nie wyniósł, sprzedał cały swój sprzęt typu wiertarki szlifierki itp rzeczy wcale nie tanie, całymi nocami gdzieś chodzi i lata dosłownie, a najgorsze jest to że w manii ma epizody alkoholowe i jest agresywny po nocach robi awantury grozi że wysadzi blok ,w ciągu miesiąca wrócił dwa razy pobity i nie wie przez kogo, dlatego ze względów bezpieczeństwa i dla siebie i dzieci a przede wszystkim dla niego pomyślałam o szpitalu ale powiedzcie mi jeśli możecie jak to się odbywa czy on będzie wiedział że to ja wystąpiłam z wnioskiem bo właśnie tego najbardziej się boję że jak się dowie to zanim go zbiorą to może wpaść w szał. A wolałabym żeby nie wiedział bo nie mam gdzie iść na parę dni nie mam rodziny wszyscy się odsunęli ze względu na chorobę.
gość
22-10-2011, 13:55:04

Z tego co wiem to ubezwlasnowienie zalatwia sie w sadzie. Z cala dokumentacja choroby i opinia lekarza prowadzacego. Jest jeszcze mozliwosc zamkniecia w szpitalu gdy zagraza zyciu wtedy pogotowie zabiera do szpitala. Tak czy inaczej ktos musi wezwac pogotowie lub isc do sadu. Nie mozna tego zrobie anonimowo. Dlatego ja sie wycofalam.
gość
05-11-2011, 22:12:31

No ja się nie wycofałam ale niestety pani doktor ma to gdzies, byłam u niej powiedziała mi że jak mąż przyjdzie do niej na wizytę to da mu to skierowanie, no i co z tego że mu da po pierwsze to on wcale się do niej nie wybiera a po drugie przecież podrze to skierowanie zanim dojdzie do domu. U niego mania zawsze trwała 8 miesięcy ale co będzie jak teraz będzie dłużej? Ile można wytrzymać tych wyzwisk, przekleństw, gróźb, tego strachu kiedy wraca do domu. I to ma być lekarz?
Liderka opinii
06-11-2011, 15:36:08

Kochana Ewo. Jestem kierownikiem Programu ProPsychiatria ( " dla Psychiatrii") i moderatorem sąsiedniego forum. Sprawa, o którą pytasz jest dosć delikatna. chcę polecić Ci najlepszy Ośrodek psychiatryczny w Polsce, któemu zawdzięczam wsystko, co w moim życiu dobre. Pytanie, czy ChAD to Twoja diagnoza, czy lekarska? i dlaczego chciałabyś hospitalizacji dla Krewwnego? W niedzielę pełnię na GG Wiretualny Dyżur TErapeutyczny od 16 do 19, gdzie możemy spokojnie porozmawiać i obgadać wszystko. Możesz tam być całkiem anonimowa, dobrze jednak, byś powołała się na tę akurat rozmowę, gdyż mam raczej dość sporo Podopiecznych. Zapraszam i pozdrawiam, aha 34905118 nr GG ( Jolan). Jestem pedagogiem - terapeutą
Iza kierownik Programu ProPsychiatria
gość
03-01-2012, 17:43:08

Ja mam podobna sytuacje z ojcem. Czy pelni Pani dyury rowniez w inne dni?
Bardzo prosze o odpowiedz
Liderka opinii
03-01-2012, 18:06:20

Witam serdecznie. ZAsadniczo wirtualny dyżur terapeutyczny pełnie w weekendy, ale proszę pisać, kiedy Pani może, porozmawiamy. TYlko prosze pamięać, że NIE JESTEM LEKARZEM ANI PSYCHOLOGIEM, ALE TYLKO PEDAGOGIEM SPECJALNYM, WIĄŻĄCA JEST ZAWSZE OPINIA LEKARSKA. Jako bbbbbbbb doświadczona pacjentka znam też dobrze realia pobytów w szpitalu.
Czekam na Gościa i na Wszystkich, Którzy zechc mnie odwiedzić.Pozdrawiam
gg 34905118 Jolan
Iza kierownik Programu ProPsychiatria

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: