Reklama:

Mama jest uzalezniona od alkoholu. (4)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Uzależnienia

Początkująca
09-11-2014, 20:37:55

w ciagu jednego dnia znajduje male butelki ` setki ` z 6 , czasami sie trafi i wiecej . Moja mama nie radzi sobie kazde 350 zl ktore zarobi , przepije , moj tata jest na emeryturze gorniczej zywi wszystkich w tym mojego 15 mies. synka . Mama sie do nieczego nie doklada. Boje sie ze kiedys pujdzie pijana z moim synkiem policja ja zatrzyma i mam po dziecku. a ja musze pracowac bo sama wychowuje , Tyle razy byla nie przytomna , zostawiala jedzenie na gazie .. ;( moj tata chce rozwodu ale szkoda mi najbardziejmojego 14 letniego brata . Ktory to wszystko widzi . Moja mama niejest do klotni , wypije idzie spac . Tylko tu wchodza pozyczki rozne i coraz wiecej znajdowanych butelek. pomozcie mi jak jej przegadac ;( co robic ;(
gość
09-11-2014, 22:00:48

Przykre. Tam są ludzie z podobnymi problemami.
http://www.psychiatria.pl/forum/moja-mama-jest-alkoholiczka/watek/49030/15.html
Powodzenia.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
gość
10-11-2014, 10:20:57

...przykre, ale nic nie zrobisz jak mama sama na odwyk nie zdecyduje się. Szkoda tylko tego nastolatka, bo to widzi. Porozmawiaj z nią jeszcze, że jest uzależniona, moze ktos z pomocy społecznej by z nią porozmawiał.
Lęku...odwal się ode mnie.
Początkująca
12-11-2014, 23:40:12

Dopóki Twoja mama sama nie zechce pomocy to nic nie możesz zrobić... Musi sama tego chcieć. Spróbuj z nią rozmawiać, nie złość się na nią, zasugeruj, że są miejsca, gdzie może uzyskać pomoc. Dla Was - reszty rodziny, również są takie miejsca. Rozejrzyj się w okolicy za terapią grupową Al-Anon, czy Al-Ateen dla młodszego brata... na pewno znaleźlibyście tam dużo cennych informacji jak żyć z taką osobą, a oprócz tego mnóstwo wsparcia...

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: