Reklama:

Mąż (2)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Początkujący
17-02-2024, 13:40:52

Witam. Mam problem z mężem , nie wiem od czego zacząć ? Czuje się zmęczona, wypalona , samotna- od zawsze . Kiedy poznałam męża byłam całkiem inną osobą - zabawna, odważna , dusza towarzystwa do momentu kiedy on mi zaimponował i stworzyliśmy związek . Jest inteligentny, zabawny , ma swoje zdanie i kompletnie mnie nie szanuje .. zaczęło się w sumie od początku kiedy robił mi awantury o ubitego pomidora ze sklepu , kiedy urodziłam pierwsze dziecko pokazał swoje ja - nazwał mnie najdrożej jak może usłyszeć kobieta - ma problem z alkoholem . Po dtugim dziecku nie rozmawialiśmy rok - cały czas mi ubliżał i poniżał mnie ( jestem dla niego nikim ) nie wiem czy warto powtarzać co usłyszałam , na samą myśl odczuwam wstyd … mamy już 3 dzieci , bez seksu byłam poniżana przed dziećmi więc sporadycznie musieliśmy. Straciłam do niego wszelakie uczucia , czuję nienawiść , żal, moja samoocena jest na dnie .. jesteśmy 14 lat w związku , on ma wysokie stanowisko a ja jestem tylko przedszkolanka .zawsze powtarza że moja praca jest niczym tak jak ja . Boję się rozwodu ze względu na dzieci i zobowiązania jakie podjęliśmy na poczet domu , jestem załamana proszę jak sobie z tym radzić?
Początkujący
25-02-2024, 20:29:25

Zapewne jesteś w bardzo niskich emocjach żalu strachu przygnębienia braku poczucia szczęścia wstydu ale i pożadania aby on się zmienił te wszystkie emocje są bardzo destrukcyjne ale żadna rozmowa z nim na zasadzie aby on się zmienił nie pomoże w rozwiązaniu sprawy nawet rozwód bo to wywoła kolejne komplikacje kłótnie ,utratę wagi i szarpanki o majątek i dzieci. Sytuację można zmienić poprzez ciebie i pełną akceptację jego zachowań -dopiero wtedy on się zmieni. Po prostu zasilasz uwagą te sytuacje i rozmyślasz o nich dlatego jest ich coraz więcej ! Wystarczy zamienić emocje w uczucia (miłość) pomimo ze są bolesne. Przyłap się na tym przy kolejnej sytuacji kiedy wchodzi w ciebie emocja (poczujesz ból) masz kilka sekund zanim cię owładnie emocja i wtedy wyślij do niego uczucie miłości . poczujesz tą emocje jak ogarnia twoje ciało to jest moment twojej próby i kiedy zdasz egzaminy to już cię nie będzie ruszać nigdy .Czasami trzeba kilka razy ale jak dokonasz swojej przemiany to odblokujesz swoją energię życiową i wróci szczęcie do twojego związku. Skup się na jego dobrych cechach i kontroluj myśli . zaakceptować nieakceptowalne . nie wież mi po prostu sprawdz

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: