Reklama:

nadmierne pocenie,candidoza jamy ustnej,stany podgoraczkowe,swiatlowstret, (4)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
21-02-2007, 08:34:00

prosze o pomoc gdzie i do kogo mam zaprowadzic jeszcze mego syna?W kwietniu ubieglego roku,pod wplywem alkoholu,trafil do jednej z agencji towarzyskich .Zachowane byly wszystkie srodki ostroznosci,zreszta syn wieksza ilosc czasu tam przespal.Nie doszlo tez do zadnego zblizenia z wiadomych powodw.Po trzech dniach wystapila temperatura,pozniej utrzymywal sie stan podgoraczkowy 37,5 przez caly czas,a obecnie wtylko w dzien ,natomiast wieczorem 36,6.Do tego nadmierne poty!!!!mozna bylo "wykrecac",zapalenie gardla,kandydoza jamy ustnej,swiatlow-stret,otepienie i mroczki przed oczyma.4 lekarze psychiatrii stwierdzili nerwice lekowa,pobyt w szpitalu zakaznym tez nie rozwiazal problemu,aktualnie chodzi na terapie psychologiczna i dalej upiera sie,ze ma niestwierdzony HIV;mimo 36 wykonanych testow i innych b.szczegolowych badan z rezonansem magnetycznym wlacznie.Od lutego o6 .nie wspolzyje z zona ,zeby jej nie zarazic i nie cierpiala tak jak on.Od 1/2 roku bierze dopiero leki przepisane przez lekarza i kupuje niezmiernie duzo innych specyfikow,jak np:noni ,selen,dentosept i inne.Aktualnie twierdzi,ze lekarze nie znalezli jeszcze tego wirusa albo testy sa do niczego.Jedynym zajecim po pracy jest forum HIv ,gdzie wymienia sobie z podobnymi przypadkami swoje przypadlosci,umartwia sie i robi sobie testy. Moze nie zwracalabym sie do Panstwa z prosba o pomoc,ala jest to problem ludzi ,korzystajacych z podobnych kontaktow gardzo duzy.Nie maja nikogo z kim moga pogadac i kto ich uspokoi.Prosze zajrzec na strone Forum HIV/Plus - Minus.Jestem tez pewna ,ze nie wszystkie wpisy sa yam wiarygodne.Prosze o pomoc.Syn pracuje w Brukseli.Tu mieszkaja,nie maja dzieci /pewnie nie bedzie ,bo i skad/ rodzice nie wiedza jak maja pomoc i mieszkaja w Gdansku.Ostatnio wpadl na pomysl ,zeby spotkac sie z wirusologiem. Ale gdzie go szukac?Prosilam ,zeby odbil mi swe badania - /zdowe cialo- chora dusza/,ale nie chce,bo zdrowy.powiada ,ze lekarz okresli jaki to szczep lub wirus na podstawie objawow i tego co przeszedl. Maria Aleksandra
gość
28-07-2008, 19:27:00

21-02-2007 o 09:34, gość :
prosze o pomoc gdzie i do kogo mam zaprowadzic jeszcze mego syna?W kwietniu ubieglego roku,pod wplywem alkoholu,trafil do jednej z agencji towarzyskich .Zachowane byly wszystkie srodki ostroznosci,zreszta syn wieksza ilosc czasu tam przespal.Nie doszlo tez do zadnego zblizenia z wiadomych powodw.Po trzech dniach wystapila temperatura,pozniej utrzymywal sie stan podgoraczkowy 37,5 przez caly czas,a obecnie wtylko w dzien ,natomiast wieczorem 36,6.Do tego nadmierne poty!!!!mozna bylo "wykrecac",zapalenie gardla,kandydoza jamy ustnej,swiatlow-stret,otepienie i mroczki przed oczyma.4 lekarze psychiatrii stwierdzili nerwice lekowa,pobyt w szpitalu zakaznym tez nie rozwiazal problemu,aktualnie chodzi na terapie psychologiczna i dalej upiera sie,ze ma niestwierdzony HIV;mimo 36 wykonanych testow i innych b.szczegolowych badan z rezonansem magnetycznym wlacznie.Od lutego o6 .nie wspolzyje z zona ,zeby jej nie zarazic i nie cierpiala tak jak on.Od 1/2 roku bierze dopiero leki przepisane przez lekarza i kupuje niezmiernie duzo innych specyfikow,jak np:noni ,selen,dentosept i inne.Aktualnie twierdzi,ze lekarze nie znalezli jeszcze tego wirusa albo testy sa do niczego.Jedynym zajecim po pracy jest forum HIv ,gdzie wymienia sobie z podobnymi przypadkami swoje przypadlosci,umartwia sie i robi sobie testy. Moze nie zwracalabym sie do Panstwa z prosba o pomoc,ala jest to problem ludzi ,korzystajacych z podobnych kontaktow gardzo duzy.Nie maja nikogo z kim moga pogadac i kto ich uspokoi.Prosze zajrzec na strone Forum HIV/Plus - Minus.Jestem tez pewna ,ze nie wszystkie wpisy sa yam wiarygodne.Prosze o pomoc.Syn pracuje w Brukseli.Tu mieszkaja,nie maja dzieci /pewnie nie bedzie ,bo i skad/ rodzice nie wiedza jak maja pomoc i mieszkaja w Gdansku.Ostatnio wpadl na pomysl ,zeby spotkac sie z wirusologiem. Ale gdzie go szukac?Prosilam ,zeby odbil mi swe badania - /zdowe cialo- chora dusza/,ale nie chce,bo zdrowy.powiada ,ze lekarz okresli jaki to szczep lub wirus na podstawie objawow i tego co przeszedl. Maria Aleksandra
gość
28-07-2008, 19:31:00

niestety nie moge Pani pomoc moge tylko powiedziec ze sam mampodobny problem moj 3misiecznywynikjest ujemny ale nie wierze w to ze jestem zdrowy wciaz mam jakies dolegliwosci nie moge tak zyc i wiem ze to malo racjonalne ale tez boje sie ze mam nowy typ wirusa glowny problemm lezy w tym ze mam dolegliwosci ktorewskazuja na zakazenie
Początkująca
23-11-2009, 22:02:39

mam dokladnie te same objawy somatyczne i psychiczne.nawet nie wiem czy do czego kolwiek doszlo.tak samo mam drozdzaki ukladu pokarmowego((jezyk) wezly chlonne powiekszone,otepienie itd.test co prawda zrobiony po 4 i po 8 tyg.oczywiscie ujemny.takze podejzewam inny szczep wirusa hiv.lekarz zakaznik odsyla mnie do psychiatry...

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Jak długo trwały u was objawy negatywne?
Mój brat przeszedł pierwszą psychozę w grudniu 2023 roku, wyszedł z niej dość szybko, bo objawów pozytywnych nie miał już po dwóch tygodniach. Od tego czasu stale bierze leki i stopniowo narastają u niego objawy negatywne. Największe nasilenie tych objawów było w lipcu i sierpniu 2024, w październiku wydawało się, że wszystko jest już dobrze. Od sierpnia brał leki Rxulri w dawce 3mg + Amisan 200mg. Po odstawieniu Amisanu w listopadzie wszystkie objawy negatywne wróciły: izolowanie się, zaleganie w łóżku, problemy z mową itd. Po ponownym włączeniu Amisanu w grudniu jest minimalna poprawa, ale nadal nie jest dobrze. Choroba brata trwa już roku, a my tracimy nadzieję na poprawę. Chciałbym zapytać, jak długo utrzymywały się u Was negatywy, czy to normalny przebieg tej choroby, po jakim czasie ustąpiły?
Oddział OLZON (7F) w Szpitalu Babińskiego w Krakowie
Czy ktoś z Was miał do czynienia z Oddziałem Leczenia Zaburzeń Osobowości i Nerwic w Szpitalu Babińskiego w Krakowie? Jeśli tak, to czy może podzielić się wrażeniami i powiedzieć czy pobyt tam coś pomógł?
Jakie są realne przyczyny głosów
Doszedłem do wniosku że realną przyczyną głosów w schizofrenii jest zbyt duże napięcie nerwowe (elektryczne) w mózgu. Powoduje to niekontrolowane tworzenie się zdań na synapsach które są odbierane jako obce. Stąd możliwe że jest to zjawisko czysto biofizyczne w mózgu i wbrew temu co pisałem wcześniej nie musi mieć charakteru zewnętrznego.
Pomocy/Omamy/Halucynacje
Witam.Występuje u mnie następujący problem.Mam tak,iż cały czas czuję obecność jakichś istot wokół mnie,które nawet na chwilę nie odstępują mi kroku.Czasami bardziej,czasami mniej,a czasami prawie w ogóle.W codzienności wygląda to tak,iż często czuję dotyk w wielu miejscach ciała.W 80-90% czasu występowania,nie przeszkadzający mi.Najgorzej jest,gdy np.kładę się do łóżka w nocy.Wtedy leżąc,potrafię ten dotyk czuć również w miejscach intymnych,tak jak by mnie ktoś molestował,bądź bym był w kontakcie seksualnym o szerokim spektrum,z jakąś kobietą.Czy mógłby mnie ktoś nakierować,do kogo z takim problemem powinienem się udać i kto mógłby mi pomóc?
Reklama: