Reklama:

Negatywne Symptomy (3)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Schizofrenia

Początkujący
24-12-2021, 00:09:54

Cześć wszystkim :) Od 5 miesięcy leczę się psychiatrycznie. Moje problemy zaczęły się od przykrej sytuacji życiowej w ramach której prawdopodobnie przyjąłem tabletke gwałtu. Przez 3 miesiące miałem silne lęki, urojenia i ogromne stany depresyjne. Pewnego dnia poczułem straszne grzanie głowy i moje emocje kompletnie zaniknęły. Pojawiła się okropna pustka, brak emocji oraz brak jakichkolwiek uczuć. Trafiłem do szpitala gdzie po miesiącu leczenia ustabilizowano mój stan zdrowia oraz zdiagnozowano zaburzenia osobowości mieszane (nie było odniesienia do zaburzeń schizoafektywnych itp) Aktualnie biorę rano Pram 20mg oraz Kwetaplex 100 mg. Towarzyszą mi wyżej wymienione objawy + anhedonia, brak motywacji i ogromne spłycenie emocjonalne które sprawia, że czuję się jakbym żył w szklanej bańce. Czy mając jedną psychozę jest szansa, że objawy negatywne przeminą i czy zestaw leków który biorę jest wg Was dobry? Nigdy nie brałem narkotyków, a w obecnej sytuacji nie pije alkoholu i staram się prowadzić zdrowo. Dodam jeszcze tylko, że wystąpiły takie momenty kiedy coś jest w stanie mnie tak rozbawić że nie jestem w stanie wytrzymać ze śmiechu. Jest to o tyle dziwne i bez żadnej logiki, że od razu po takich napadach nie czuję żadnych emocji i generalnie czuję się bardzo źle ze sobą...
Komentator
28-12-2021, 17:08:35

Wszystko to co jest opisane, jest spowodowane zaburzeniami, które bez wątpienia występują w twoim przypadku.Jeżeli coś było z powodu pigułki gwałtu, to było już bardzo dawno temu.Koniecznie biorąc pod uwagę, mechanizm działania pigułki gwałtu, która szybko usówa się z organizmu, można śmiało stwierdzić, że po 24 h już jej nie było w organizmie.Aktualnie bierzesz kwetiapinę ( mechanizm wielozadaniowy - stymulacja wielu receptorów ), oraz Pram ( antydepresant ) codziennie na zdiagnozowane u siebie zaburzenia i / lub choroby.Kwetiapina jest lekiem przeciwpsychotycznym, tak więc działa leczniczo na ewentualnie występujące psychozy.Natomiast Pram jest lekiem antydepresyjny.Zestaw ten ma na celu ustabilizować twój nastrój, umysł, ustabilizować pod każdymi możliwymi kątamu, które uruchamiane są wskutek zaburzeń i / lub chorób z którymi przyszło ci żyć.Natomiast, jeżeli leki na ciebie nie działaj satysfakcjonująco, trzeba powiedzieć o tym lekarzowi, by zwiększył ich dawki, bądź przepisał inny zestaw.Choć według mnie jest to dobry zestaw, bowiem, sam korzystam z kwetiapiny ( 800 mg ed ) i w moim odczuciu ta dawka doprowadza do ładu psychicznego.Niepokojąco prezentuje się, twoja dedukcja, dotyczącą pigułki gwaltu, oraz diagnozy.Proponowałbym byś lepiej funkcjonował, pozbyć się, myśli odnośnie pigułki gwaltu ( incydent był bardzo, bardzo dawno temu ), gdyż ewidentnie ci to myślenie szkodzi, tudzież jeżeli masz pewne obiekcje co do diagnozy, zawsze możesz skorzystać z usług innego lekarza.
Zdrowia !
Nadzieja jako światełko w tunelu... umiera razem z nami, by dać nam nowe życie wieczne.
Komentator
28-12-2021, 17:15:33

Motywacja, skupienie, uwaga...
zawsze można zastosować stymulację wskutek przyjęcia środków prokognitywnych.Środków umożliwających pobudzenie innych obszarów receptorów, np receptorów układu acetylocholinergicznego.Tyle, że trzeba się znać na mechanizmach, by produkty prokognitywne nie weszły w interacje z przyjmowanymi lekami, zarazem, by leki nie weszły w integrację z poruszoną możliwością stymulacyjną przykładowego układu.
Nadzieja jako światełko w tunelu... umiera razem z nami, by dać nam nowe życie wieczne.

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: