Reklama:

Nerwica żołądka (2)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Nerwica, fobia i inne zaburzenia lękowe

Początkujący
29-06-2022, 17:22:23

Witam wszystkich, podejrzewam u siebie nerwice żołądka. Od kilku lat mam albo biegunki albo robie kupe polplynna, nie pamietam kiedy normalnie sie załatwiałem. Miałem odruchy wymiotne, podbijanie podczas jedzenia, nawet sama myśl o jedzeniu mnie mdliła ale jakos z tym żyłem, nic nie robilem w tym kierunku. Na dzień dzisiejszy moja sytuacja jest na tyle zła że te odruchy wymiotne występują nie tylko podczas jedzenia ale i w sytuacjach stresowych, wyjście do fryzjera, rozmowa o pracę, do klubu, nawet do znajomych.. przed każdym wyjściem mam w głowie czarny scenariusz, ze wymiotuje.. mimo ze sie nie stresuje, wrecz przeciwnie, ciesze sie na jakies wyjście mój żołądek wariuje i dostaje biegunki, odruchy wymiotne, mdłości i większość kończy sie nawet wymiotami.. po zwymiotowaniu wszystko jest okej.
Badania jakie robiłem wyszły pozytywne, gastroskopia itp.
Nie wiem do jakiego lekarza sie udać z tym problem, czy to problemy psychiczne? Da rade to leczyć? Proszę was bardzo o jakąś pomóc w którym kierunku mam iść.
Komentator
08-07-2022, 13:52:19

Witam...
udaj się z tym problemem do lekarza psychiatry, bo objawy faktycznie wskazują na nerwice żołądka.Podczas wizyty opisz wszystko dokładnie i na podstawie wywiadu dostaniesz wskazówki co dalej.
Nadzieja jako światełko w tunelu... umiera razem z nami, by dać nam nowe życie wieczne.

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: