Reklama:

Nie widzę a słyszę (2)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Schizofrenia

Początkująca
17-02-2022, 01:08:09

Witam Mam schizofrenie paranoidalna Czasami wyobrażam sobie rozmowy innych ludzi o mnie Obgadują Śmieją się ze mnie płaczą nad moim losem lub zdajac sobie sprawę o mojej chorobie wiedza że ja czytam im w myślach Mam ciężki czas i czuje ze jest tego więcej Nie potrafię i nawet nie chce się koncentrować na niczym innym Analizuje w ten sposób innych ludzi ale to jest męczące Czy da się tego pozbyć jakoś? Na schizofrenie biorę tabletki
Komentator
17-02-2022, 13:13:56

W zasadzie już od podejrzewam dłuższego czasu, robisz wiele dzięki lekom, by pozbyć się większości objawów schizofrenii.Niektore objawy muszą być... mnóstwo osób w przebiegu scizofreni ma pomimo leczenia niektóre objawy.Ty także je masz... wyobrażenia o innych, o tym co myślą, o tym, że " rozmawiają " na twój temat.To twoje objawy schizofrenii.One z tobą będą, pomimo podjętych przez ciebie działań.Oczywiście możesz je zredukować do jakiegoś procentu, ale i tak wciąż będą wracać.Musisz zająć głowę pasją, hobby, musisz zgłosić lekarzowi, że źle się czujesz, bo bardzo przeszkadzają ci owe stany, w których schizofrenia cię nakręca, tym samym masz irracjonalne myśli.Ci ludzie wcale nie muszą o tobie rozmawiać, gdyż te " rozmowy " jakoby oni tak zachowywali się, stworzyła schizofrenia i nie pozwala ci się od tego uwolnić, bo to wszystko co masz, ty tym kompletnie żyjesz.Dlatego musisz znaleźć j / w jakiejś hobby, czy inne zajęcie, tak aby przestawić głowę.
Nadzieja jako światełko w tunelu... umiera razem z nami, by dać nam nowe życie wieczne.

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: