Reklama:

ośrodek ośrodek (3)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Kółko wsparcia psychicznego

Początkująca
01-10-2011, 15:50:04

Syn nie wyraża zgody na jakikolwiek ośrodek. Byłam z nim na wizycie u psychiatry. Myślałam że wspólnymi siłami uda się go namówić na szpital. Niestety. Psychiatra zaproponował wspólne wizyty u jego psychologa. Zaznaczam że na oddział dzienny chodzi w kratkę a swojego psychologa ostatnio unika jak ognia /bo coś zaczął wymagać w związku ze skończeniem szkoły/. Udało się jednak pójść. Cały aż się trząsł przed tą wizytą. Na początku mówił mądre rzeczy, opowiadał jak się czuł w różnych sytuacjach, przy moich jakiś tam zachowaniach. Miał wiele racji ale kiedyś jak zaczął leczenie wyjaśniłam z nim te rzeczy, zauważyłam że nawaliłam w wielu sytuacjach, przyznałam się do tego i przeprosiłam. Tereaz mogę tylko pomóc mu z tego wyjść. Reszta wizyty u psychologa przebiegła w tonie oskarżenia i zemsty, mam przeżywać to co on, czuć się jak on, w ogóle to mam sama zaburzenia i Bóg wie co jeszcze. Neguje wszystko i wszystkich. Dopiero jego psycholog uświadomiła mi że moje dziecko ciągle mnie krytykuje, wszystko co zrobię, powiem, jest źle, jakbym się nie starała mu ulżyć, pomóc to wszystko jest za mało. Jeżeli mam odmienne zdanie na jakiś, nawet błachy temat, jestem wrogiem publicznym numer jeden. Powinnam czuć się jak on, chodzić do pracy i go utrzymywać i cicho siedzieć bo nabroiłam i mam pokutować do końca życia. Cos się od niego wymaga i potrafi sobie tylko w ten sposób radzić. Oskarżyć, zastraszyć, zmanipulować. Dziwne że ojca o nic nie oskarża a mniałby o co. Ojciec jednak daleko i niestety syna ma gdzieś. Mieszkam w Zachodniopomorskim więc jeśli ten ośrodek jest gdzieś w okolicy to bardzo proszę o namiary.
Liderka opinii
02-10-2011, 09:51:37

Kochana moja. ośrodek ten nie jest w zachodniopomorskim, ale jest tak znakomity, że przyjeźdźają do niego chętni na pacjentów nawet z Peru i z Canady. Zresztą to moi znajomi. Szpital ten mieści się w Łodzi i jest najlepszym ośrodkiem psychiatrycznym w Polsce, podaję Ci adres

ul. Czechosłowacka 8/10
Łódź
tel. ( 42) 6783199 ( centrala)

powiedz, ile lat ma Twój Synek? bo prawdopodobnie będzie się kwalfikował na Oddział Młodzieżowy.

Powiem Ci, że ostatnio miałam identyczną sytuację. Chłopiec 16 - letni chory na schizofrenię i jego Mama. też mieszkają w zachodniopomorskim. Kasia i Jej Syn , namówieni przeze mnie, przyjechali do naszego szpitala - i tak, jak dotąd Danielek znosił źle wszelkie szpitale - tak teraz Oboje nachwalić się nie mogą tego szpitala.

Podam Ci jeszcze namiary na Znakomitą Panią Profesor, Któa jest Kierownikiem naukowym tego szpitala, a kiedyś prowadziła właśnie Oddz. Młodziezowy.

Prof. Jolanta Rabe - Jabłońska
tel. ( 42) 6726331
( telefon domowy).

Kasia, o której wspomniałam, jest na tym także forum, jako kasienka41. Spróbuuj Ją zapytać, to usta otworzysz. W celu bliższych danych zapraszam na priv

mailto ijona16@wp.pl
tel. 692 328 473
gg 34905118
Na gg podam Ci link do strony szpitala, a SAma tam sobie wszystko dokładnie przeczytasz. Na konsultację ew. u Prof. Jabłońskiej ( międzynarodowa Sława) musisz oczywiście umówić się wcześniej, bo ma masę pacjentów.Jest Ona Autorką ponad 300 książek!
Jeżeli nie masz gdzie zatrzymać się w Łodzi, gotowa jestem przenocować Ciebie i Synka.ZApraszam na priv!
pozdrawiam serdecznie
Iza kierownik Programu ProPsychiatria
Początkująca
20-10-2011, 18:13:08

Bardzo dziękuję za namiary. Posprawdzałam sobie już trochę i faktycznie wygląda zachęcająco. Syn ma 20 lat i jest coraz blizszy zgody na szpital. Jutro idę do jego psychologa, popytam jak on to widzi. Na pewno poproszę Cię o jakieś bardziej szczegółowe namiary jak tylko uda mi się przekonać syna. Odezwę się na gg

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: