Reklama:

Pomocy (3)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Zaburzenia afektywne dwubiegunowe - ChAD

Początkująca
21-10-2019, 09:40:53

Od ponad roku leczę się na depresję i zaburzenia lękowe z lękiem napadowym, przyjmuję również leki używane przy leczeniu choroby afektywnej dwubiegunowej. Piszę o tym, bo może to coś pomoże.
Ostatnio zaczęłam się zastanawiać, czy może mój największy problem leży w mojej osobowości. Jestem osobą, której sprawia radość manipulowanie ludźmi. Lubiłam od zawsze. Umyślnie wpływam na ich działania i odczuwam satysfakcję z każdej udanej manipulacji. Czasem gram na ludziom na sumieniu, żeby osiągnąć, o chcę. Raczej nie robię tego, żeby komuś zaszkodzić, ale tak też się czasem zdarza. Oprócz tego, mimo że widzę w sobie pewne objawy nadwrażliwości emocjonalnej, to jestem wyjątkowo nieczuła na krzywdę ludzką. Ludzkie cierpienie często sprawia mi przyjemność, sceny tortur nigdy mnie nie odrzucają, nawet pod względem moralnym i przyłapuję się na tym, że niekiedy morderstwo nie jest dla mnie niczym złym. A już w szczególności pałam nienawiścią do dzieci. Często myślę o tym, że chciałabym robić im krzywdę. Dodatkowo ciężko mi współczuć innym, jednak odczuwam potrzebę nawiązywania bliższych relacji, chociaż nie jest to dla mnie łatwe. Czuję w sobie jakąś ogromną żądzę krwi, pięknej zemsty i władzy, marzyłoby mi się bycie dyktatorem czy twarzą rewolucji. Czy to jedynie jakoś źle spożytkowana energia i skumulowanie emocji, czy może mam jakąś spaczoną osobowość? nie chcę niepotrzebnie zawracać głowy mojej pani doktor
Forumowicz
10-09-2020, 19:38:16

Psychopatia i nie tylko....radzę leczenie...psychoterapię ..i jeszcze raz leczenie ....albo proponuję manipulację mojej osoby której się poddam sprawiając Ci przyjemność ..
Komentator
11-09-2020, 11:03:52

Witam Cię Tyne. Nie wiem co się stało w Twoim życiu, że tak na dzień dzisiejszy funkcjonujesz, ale to co piszesz nie napawa optymizmem.Może na początek zapytanie , czy w twojej rodzinie są zaburzenia podobnego typu i czy w dzieciństwie doświadczyłaś czegoś czego nie powinnaś? Radzę jednak szczerze porozmawiać ze swoją pani doktor, aby w przyszłości uniknąć konfliktu z prawem nie mówiąc już o przymusowych hospitalizacjach. To co opisujesz nie mieści się w żadnych kanonach zdroworozsądkowych dlatego jak najwcześniej opisz swoje emocje pani doktor ,która spróbuje pokierować Tobą tak, abyś w przyszłości nie została odseparowana od społeczeństwa, a tego zapewne nikt z nas nie chciałby doświadczyć. Zaburzona ścieżka przewodnictwa neuronalnego (satysfakcja z wyrządzonej krzywdy) i źle pobudzany układ "nagrody" świadczy o zburzeniach o podłożu psychopatycznym. Zaburzony układ neuronów lustrzanych, a raczej brak wypracowania takich schematów w życiu dotychczasowym powoduje u Ciebie wyżej wymienione objawy Cyt" jestem wyjątkowo nieczuła na krzywdę ludzką. Ludzkie cierpienie często sprawia mi przyjemność, sceny tortur nigdy mnie nie odrzucają, nawet pod względem moralnym i przyłapuję się na tym, że niekiedy morderstwo nie jest dla mnie niczym złym. A już w szczególności pałam nienawiścią do dzieci. Często myślę o tym, że chciałabym robić im krzywdę. Dodatkowo ciężko mi współczuć innym" Rozmawiaj o tych emocjach ze swoją panią doktor, być może wdrożone leczenie i psychoterapia pomoże Ci w miarę normalnie funkcjonować w relacjach z otoczeniem. Życzę Ci dużo wytrwałości w dalszej pracy nad sobą, pamiętaj że zawsze możesz z kimś pogadać i nie koniecznie kierować się tym co Ci podpowiada głowa. Pozdrawiam i życzę miłego dnia!

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: