Reklama:

powrot depresji (9)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Rehabilitacja psychologiczna

gość
11-06-2015, 15:35:41

hej jestem tu nowa.w sumie zalogowalam sie tutaj zeby moc porozmawiac z kims obcym.z kims kto nie jest mi bliski,przeszedl lub przechodzi to co ja.nie wiem w sumie od czego zaczac wiec moze zaczne od konca.leze w lozku i placze i tak do konca nie moge pojac dlaczego.mam to czego zawsze chcialam kochajacego meza,zdrowego kochanego synka to co zawsze dla mnie bylo wazne.a jednak placze i mysle coraz czesciej o tym jak beznadziejna jestem osoba.sama mam do siebie pretensje jak moge tak myslec skoro do tej pory bylam przekonana o swoim szczesciu.boje sie ze powraca depresja.leczylam sie na nia jakies 4 lata temu.od 2 lat jestem po zakonczonym leczeniu ale chyba to nieszczescie znowu wraca.i boje sie ze zniszczy znowu mnie i to co osiagnelam do tej pory.nie chce znowu budzic sie zaplakana myslac o tym zeby sie jak najszybciej skonczyl dzien.nie chce znowu odpychac od siebie najblizszych.nie chce byc znowu obojetna na to co sie dzieje dookola mnie.nie wiem jak sobie poradzic z tym co sie dzieje w mojej glowie i potrzebuje pomocy.nie mieszkam w Polsce bo gdybym mieszkala juz bym poszla do mojego psychologa.a tu nie znajac dobrze jezyka tak na prawde musze sobie sama z tym poradzic wiem i obawiam sie ze to bedzie bardzo trudne moze nawet niemozliwe dlatego moze znajdzie sie ktos kto mi pomoze:( pogada wesprze.
gość
11-06-2015, 16:29:11

...współczuję ci, ale chyba musisz wrócić do leków, które brałaś. Bardzo często sa niestety nawroty depresji, po skończonym leczeniu. Jedni mają po 5 -ciu latach, inni wcześniej.
Lęku...odwal się ode mnie. Jola.
gość
15-06-2015, 17:45:20

http://ask.fm/pomozemy_wam <== Szukasz pomocy? A Może chcesz komuś pomóc? Zrobimy wszystko co w naszej mocy! Zapraszamy
gość
18-06-2015, 06:26:17

nie ma sie co męczyć trzeba wziąc leki ,do mnie też ciagle powraca z byle powodu to świnstwo,Pozdrowionka
Początkujący
21-06-2015, 08:03:43

Hej , piszę na profilu swojego brata który niestety już z niego nie popiszę.Jemu też każdy doradzam farmacje i psychologa, zmieniał 3 psychologów ,żaden mu nie pomógł. Na tym portalu ludzie starają sobie pomóc ale są też inne portale w których podpuszczają , ,,,chcesz umrzeć to zrób to,,, on to zrobił mając 28 lat , własną firmę dom i żonę. Po proszkach zawsze czół sie lepiej ale nie zakończył nigdy terapii.Ponieważ jak twierdził jemu nic nie jest. A jednak coś!! Napiszę Ci jako obserwator.. Idź po te proszki , pisz z ludźmi ale nie bądź podatna ,walcz z tym. MI przyszło oglądać tą tragedie w rodzinie. Nie życzę nikomu. Może sobie ulżył ale zabił dużo więcej osób żyjących swoją śmiercią.
gość
22-06-2015, 06:00:44

...tak , trzeba się ratować i wrócić do leków.
Lęku...odwal się ode mnie. Jola.
gość
22-06-2015, 23:42:23

Tak,to straszna choroba,leki trzeba brac ,w rodziniezeby,choć jedna osoba Cie zrozumiala,na pewno jest wówczas dużo lzej,zycze każdemu miec kogos kto powie swoje ale i Twoje wysłucha;ja mam rodzinke...jestem bardzo samotna,toboli,Ciesze się,ze Was poznałam.popiszemy a teraz serdecznie pozdrawiam
02-07-2015, 07:48:03

Domanov niestety ma rację, ludzie w "Internetach" są czasami okrutni, wszystko za sprawą anonimowości. W przypadku gdy osoba jest za granicą jest możliwość kontaktu z polskim psychologiem online, np. przez maila, chat na stronie kliniki lub też przez skype'a :)To co wszyscy powtarzają jest prawdą, największą skuteczność odnosi leczenie farmakologiczne i terapia. Tutaj zainteresowanym polecam wywiad z profesor Załuską, można w nim usłyszeć o przebiegu leczenia depresji: https://www.youtube.com/watch?v=ejQzJo5Xcr4.
gość
04-07-2015, 02:23:26

Najlepszym lekarzem na swiecie jest Pan Bog, do Niego zwroc sie prostych slowach o pomoc,
przeszlam przez depresje, slyszalam glosy, bylam dwa razy w szpitalu psychiatrycznym, zadne leki nie pomagaly, dopiero jak z placzem zawolalam do Pana Jezusa zostalam uwolniona, od paru lat nie slysze glosow, przestalam plakac, czytam Biblie i jestem szczesliwa, ciesze sie w zyciu z najdrobniejszych rzeczy. Depresja i inne choroby sa pod jedna nazwa - zle duchy, ktore chca nas doprowadzic do ruiny, samobojstwa.

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: