Witaj Vlfgrecht.
Pierwsze i zasadnicze putanie.Czy praca którą wykonujesz nie wymaga od Ciebie sprawności psychofizycznej,niezależnie od tego,co zadecyduje lekarz.Praca w firmie ochroniarskiej wymaga wg.mojej wiedzy zdobycia pewnych umiejętności np.posługiwania się bronią,sztuk walki itd.Oczywiście nie wszyscy muszą w firmie te wymogi spełniać, lecz pewne minimum tych ochroniarzy firma musi zatrudnić aby dostać licencję.W firmie ochroniarskiej nie pracujesz jako cieć ale pracownik ochrony z uprawnieniami lub bez/pomimo,że faktycznie śpisz w nocy na kanapie na ten przykład.To po pierwsze.Po drugie Twój przełożony ma obowiązek kontroli Twojej pracy.I po trzecie.Lekarz medycyny pracy.W kadrach dostaniesz skierowanie do lekarza ale tylko takiego z którym firma ma podpisaną umowę i tam będzie napisane w jakim charakterze mają Cię zatrudnić.Podejrzewam,że "pracownik ochrony fizycznej bez uprawnień".Lekarz ma prawo skierować Cię na np.psychotesty czy badanie przez lekarza -specjalistę np.neurologa.Może też napisać "zdolny na stanowisku ochrony dozoru mienia".
Jeżeli Cię przeczołga po specjalistach to może być różnie.Jeżeli nie ,to podpiszą umowę lub nie.
Z mojej praktyki, przez jednego takiego pracownika ochrony,który spał na zmianie, Miałam włamanie do firmy.Na szczęscie sejfu nie udało im się otworzyć.Włamanie było na rympał z drabiny,wybite okno,wyłamane kraty a "pracownik ochrony" piętro niżej nic nie słyszał.
Ale życzę powodzenia.
Ps.To nie jest praca ale służba i to umundurowana.