Reklama:

problem (7)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
09-09-2009, 21:52:00

mam problem
jak wstaje z rana to jestem zły, a potem cały dzień mi głupio.
blokuje mnie to zeby nawet wyjsc z domu czasami.
albo mam doła.
poradziłem sobie z myslami samobójczymi chociaz ostatnio sie powtarzaja. jak przez chwile czuje się dobrze to zaraz mam straszny spadek. mam plany na pierwszym miejscu chce znalezc prace wiem ze miałbym pieniądze ale nie widze tego co bedzie dalej szybko przestaje mnie to cieszyc. prosze o pomoc bo powoli rezygnuje. ciągle dzieje sie to samo wiem ze moge to zmienic ale potrzebuje miec chumor.
moze ktoś mi pomoze?
nawet jak pisze z jakas dziewczyną to nie potrafie zartowac.
pamietam ze kiedys potrafiłem.
ciągle mysle i sie nad czyms zastanawiam.
znajomi mówią mi ze jestem nerwowy. sam mysle ze mam schizofrenie, strasznie się tego boje....
prosze o pomoc
gość
09-09-2009, 22:21:00

etam, niema sie czego bac, schizy to chyba raczej niemasz, moze jedynie glebsza depreche, ale to sie owszem przeradza w scizofrenie gdy jest nie leczone, wiec poki czas lec do psychiatry i niech ci da jakies dobre nowoczesne specyfiki - chocby solian albo seronil. Mam schozofrenie i niema w tym nic strasznego, poki niewiedzialem co mam to faktycznie bylo zle bo niechcialem sie leczyc, ty jestes krytyczny wobec swego stanu wiec juz jest niezle! Tera sa tak doskonale leki, ze malo tego ze nie czujesz sie gozej po nich, to jestes nawet duzo sprawniejszy i fizycznie i umyslowo od reszty zwyklych obywateli. U mnie w pracy nikt niewie ze mam schize, ale za to maja mnie za najwiekszego wesolka na swiecie, dziwia sie i mowia ze mi zazdroszcza tej wiecznej radosci zycia i wesolego usposobienia, dobrego nastroju, usmiechu kazdego dnia, przyjaznego nastawienia oraz radzenia sobie w najtrudniejszych momentach
gość
10-09-2009, 14:03:00

od jakiegos czasu zastanawiam sie czy pójsc do lekaża.
ale ciągle mam nadzieje ze to minie, ze sobie poradze i ze za rok dwa bedzie wszystko dobrze. nie napisałem tego ale piec miesiecy temu przestałem brac narkotyki głównie była to amfetamina chodziłem tez do lekaza brałem relanium. ale dalej mam dola.
gość
10-09-2009, 15:10:00

10-09-2009 o 00:21, gość :
maja mnie za najwiekszego wesolka na swiecie, dziwia sie i mowia ze mi zazdroszcza tej wiecznej radosci zycia i wesolego usposobienia, dobrego nastroju, usmiechu kazdego dnia, przyjaznego nastawienia oraz radzenia sobie w najtrudniejszych momentach

Powtarzaj też to sobie przed snem, wyobrażaj to sobie i ciesz się na myśl o tym, a rano obudzisz się w takim radosnym, pewnym dobrego dnia nastroju. Przekonasz się to działa
gość
10-09-2009, 16:09:00

10-09-2009 o 16:03, gość :
od jakiegos czasu zastanawiam sie czy pójsc do lekaża.
ale ciągle mam nadzieje ze to minie, ze sobie poradze i ze za rok dwa bedzie wszystko dobrze. nie napisałem tego ale piec miesiecy temu przestałem brac narkotyki głównie była to amfetamina chodziłem tez do lekaza brałem relanium. ale dalej mam dola.

wlasnie dragami spiedylilem sobie mozg, bylo tak samo jak u ciebie, zaczelo sie od deprechy glebokiej, niemoglem sie nawet smiac, na wlasna reke bralem relanium, bylo coraz gorzej, ten lek to depresant, nie pomaga jedynie wzmaga depresje, potem doszlo otepienie i ruszyly psychozy! Szybko idz do lekarza niech ci da neuroleptyka, popros o solian, jak powiesz o narkotykach na antydepresanta nie licz nie dostaniesz. Ale solian jest tak samo dobry na depresje jak i psychozy, nie bedzie ci sie chcialo cpac bo bedziesz mial blogi nastroj i deprecha minie juz po 3 dniach, pros o ten lek. Nie zgadzaj sie na haloperidol i rispolept bo pewno to ci zechca zaaplikowac jako bylemu cpunowi, gadaj ze masz po tym mysli samobojcze i domagaj sie solianu.
Wez sie za siebie i to szybko kierunek psychiatra, to nie mija, bedzie coraz gorzej, przestaniesz sie kontrolowac i oceniac trzezwo sutuacje, dojda szpiedzy i podgladanie, glosy w trawmwaju i szydzenie w tv, nie warto, szybko po lek. Umow sie na wizyte prywatnie jak niehcesz czekac w kolejce kilka tygodni, zaplacisz 100 gora, przecietnie nawet taniej.
gość
11-09-2009, 16:42:00

chce jeszcze spróbowac znaleźc prace.
pracowałem przez ostatnie dwa miesiące. chce jeszcze raz spróbowac.
gość
14-09-2009, 08:51:00

czy problemy z pamiecia to tez moze byc problem choroby ?
coraz czesciej nie jestem pewny swoich wspomnien z przed paru dni z przed paru godzin

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: