Reklama:

Program antyszpiegowski (9)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Schizofrenia

Wtajemniczona
13-06-2021, 00:14:33

Hejka,
Sprawa wygląda tak - ostatnio wraca mi energia życia i pomału wychodzę z depresji poschizofrenicznej, jak to mądrzy ludzie zwą. Ale kurcze... Nie wraca sama. Tylko z lekka mania prześladowcza. Otóż wydaje mi się, że ktoś ma hasła do mojego Face i konta Google. To irracjonalne. Ale męczy. Możecie polecić jakiś program antyszpiegowski? Myślę, że jak założę takie cudo, to będę miała wewnętrzne poczucie spokoju :) z góry dzieki
gość
13-06-2021, 07:59:53

Dlaczego myślisz, że ktoś Cię szpieguje w internecie? Na Face można łatwo sprawdzić logowania z innych urządzeń, a w przypadku konta google podejrzane próby logowania przypominałyby Ci się same. Programów antyszpiegowskich jest mnóstwo, mi research zajął 2 minuty, więc to chyba nie problem jakiś znaleźć. Pytanie tylko, po co. Wiadomo, zawsze warto to mieć na swoich urządzeniach, ale wydaje mi się, że porządnie ogarnięty gość-haker, gdyby chciał potencjalnie kogoś szpiegować, to bez problemu ominąłby takie zabezpieczenia. I znowu zadam pytanie - po co ktoś miałby Ci to robić?
Wtajemniczona
13-06-2021, 08:10:00

Nie wiem. Taka fobia :P jak mam lepsze dni, to przechodzi
gość
13-06-2021, 08:42:28

Może chodzi o wyskakujące zewsząd, spersonalizowane reklamy? Ja też miałam kiedyś na tym punkcie przez chwilę obsesje, miałam stałe wrażenie szpiegowania mnie z pozycji kamerki lub mikrofonu w telefonie/laptopie, bo wystarczyło, że wspomniałam komuś o fajnej sukience/torebce w konkretnym sklepie, a zaraz, na większości stronach w internecie wyskakiwały mi reklamy tychże produktów z konkretnych sklepów. Do dziś nie potrafie tego wyjaśnić, a jestem pewna że żadnej takiej frazy w wyszukiwaniach nie wpisywałam
Wtajemniczona
13-06-2021, 13:56:08

No dokładnie! I jeszcze ten Facebook.. Wszystkim gadam, że tęsknię za byłym co prawda, ale po żadnych głupich stronach nie pisze, a tu wiecznie reklamy - odzyskaj byłego 😅
Początkująca
24-06-2021, 19:39:22

Kimchi 2021-06-13 10:42:28
Może chodzi o wyskakujące zewsząd, spersonalizowane reklamy? Ja też miałam kiedyś na tym punkcie przez chwilę obsesje, miałam stałe wrażenie szpiegowania mnie z pozycji kamerki lub mikrofonu w telefonie/laptopie, bo wystarczyło, że wspomniałam komuś o fajnej sukience/torebce w konkretnym sklepie, a zaraz, na większości stronach w internecie wyskakiwały mi reklamy tychże produktów z konkretnych sklepów. Do dziś nie potrafie tego wyjaśnić, a jestem pewna że żadnej takiej frazy w wyszukiwaniach nie wpisywałam
Te szpiegowanie przez kamerkę I mikrofon to akurat fakt :) jak używasz fb to dajesz im dostęp do swojej kamery I mikrofonu = ***, stąd te reklamy produktów, których nie wyszukiwalas :) słyszałam te samą historię od masy ludzi przez ostatnie parę lat. Prywatności już nie ma, niestety. Sprzedajemy się tym fejsbukom I innym badziewiom za darmo za to, ze nam czas kradną.. Szkoda życia na te portale ;) A autorowi wątku polecam po prostu skasować konto na fb, a problem sam się rozwiąze :)
Forumowicz
24-06-2021, 20:15:45

.
Uczymy się przez całe życie...forum pomaga nie leczy
Wtajemniczona
24-06-2021, 22:23:01

Hmmm... Nie skasuje. Skoro to część dzisiejszego świata, to nie będę uciekać :D
Wtajemniczony
30-10-2021, 20:57:09

Żaden program legalny nie ***. Musiałyście wklepywać frazy które pôźniej przeszły w reklamę

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: