Reklama:

Samowolka(odstawienie leków) (6)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Zaburzenia afektywne dwubiegunowe - ChAD

Początkująca
16-07-2019, 19:43:35

Tak na wstępie NIE ROBCIE TEGO!!!ja zrobiłam...miałam dobrze płatną pracę,poukładane życie prywatne a przedewszystkim b.dobre samopoczucie i to mnie zgubiło!!!Czułam się na tyle dobrze,że myślałam że leki to już przeszlość. Odstawiłam wszystko tzn. Lamotrix 200mg Kwetaplex XR 400mg Kwetaplex 400mg, Egzysta 600mg Dulsevia 120mg. Dużo tego,ale pomagało przez dłuższy czas. Obecnie jestem w fazie ciężkiej depresji i silnych zaburzeń lękowych. Nie mogę chodzić do pracy bo jestem jednym wielkim wrakiem człowieka. Nie będę pisać objawów bo tego jest tyle że szkoda czasu. Sens życia jest równy zeru. Lekarz chciał dać skierowanie do szpitala,ale odmowiałm. Z resztą ostatnio jak byłam to podcięłam sobie żyły. Dziś wiem, że to było żałosne ale się stało. Do mojej kolekcji leków doszedł Asertin 50mg. Błagam Wszystkich którzy uważają się za zdrowych pomimo stwierdzonego chad NIE ROBCIE NICZEGO NA WŁASNĄ RĘKĘ. W moim przypadku schodzenie a raczej odstawienie Egzysty POD OPIEKĄ LEKARZA jest możliwe. I szczerze mówiąc to jest droga przez piekło ale droga pod czujnym okiem lekarza.
,,(...) Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inna droga i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń,(...) "
Początkujący
04-08-2019, 18:00:12

Ja też tak samo jak Ty miałem pracę i dobre samopoczucie odstawiłam leki i podszedłem w górkę później szpital po wyjsciu doszedłem do normalności, pozbieralem się jakoś pracuję, mam swoje hobby biegam daje mi to dużą satysfakcję i odskocznie od codzienności.Zmiejszenie dawki lekow lub odstawienie leków tylko pod kontrolą lekarza jak moge doradzać czytajacym
Początkująca
04-08-2019, 18:19:28

Dobrze,że się ogarnęłeś. Mnie czeka szpital we wrześniu. Obecnie tkwię w swojej chorobie i nie jestem w stanie sie pozbierać. Tak więc kolejna wizyta w psychiatryku....
,,(...) Nigdy nie jest za późno, żeby zacząć od nowa, żeby pójść inna droga i raz jeszcze spróbować. Nigdy nie jest za późno, by na stacji złych zdarzeń, złapać pociąg ostatni i dojechać do marzeń,(...) "
Początkujący
06-08-2019, 11:20:50

Na pewno będzie lepiej żaden stan nie trwa wiecznie, ja nigdy nie myślałem ,ze to co straciłem odzyskam i na pewno u Ciebie będzie podobnie.
gość
08-12-2019, 13:11:10

Starsze posty, no nie- nigdy samodzielnie nie odstawia się leków. Jeszcze nagle z dnia na dzień. Wtedy dzieje się "horror". Można ewentualnie modyfikować dawki czyli niewielkie zmniejszenie. Nigdy psychotropów po długim braniu-nie odstawia się, to pewne-zawsze kończy się żle.
"Prawo jest jak kiełbasa-lepiej nie patrzeć jak jest robione" Otto von Bismarck
Początkująca
26-01-2020, 06:48:38

Matko no wiadomo ze jak tym rypniesz z dnia na dzień to będzie nawrót.... Gorzej jak na lekach skutki uboczne przewyższają sens życia i Ci je zatruwają . O stanie organów wewnętrznych to już nie wspomnę. O ryzyku parkinsonizmu też wiadomo. Ale lekarze na wszelki wypadek bez problemu prsepiszą kolejny specyfik zamiast spróbować ograniczyć.... Paranoja. Dlatego tak wielu ludzi modyfikuje dawki. Ale nigdy nie rzuca sie naraz...

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: