Reklama:

Sytuacja bez wyjścia (3)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Początkujący
19-11-2023, 23:48:39

Cześć wszystkim mam nadzieje ze ktoś odpowie mi, wole pisac na stronie żeby się doradzić bo szczerze brak mi sił. Ogółem to jestem z moim chłopakiem bardzo szczęśliwa robimy mieszkanie które dostał od rodziców mieszkają naprzeciwko nas… wszystko byłoby okej lecz mieszka tam również jego brat ze swoją żona z którymi się nienawidzimy. Za każdym razem ona manipuluje jak i on. Cokolwiek by nie zrobili - teściowie bronią ich bo dadzą im wnuka. Ogólnie są bardzo tez leniwi - cała rodzine nastawili przeciwko nam, nie chce odpuszczać mieszkania w które tyle włożyliśmy z powodu tej dwójki. Lecz boje się ze się wykończę psychicznie przez ich celowe zagrywki i ciagle ich bronienie bo oni są „ niewinni” szczerze nie działa na nich nic - nawet jak coś wygarniemy nasyłają teściów którzy jak zwykle im wierzą ze nic nie zrobili. Nie wiem jak zlewać ich bo jednak w przyszłości będę miała powiązanie z ta rodzina + będę mieszkać następne lata obok , a sadze ze nie wyprowadza się.
Początkujący
24-11-2023, 15:16:30

Trudno ocenić tę sytuację, ponieważ napisałeś tylko, że są kłótnie, ale nie ma tu wiele napisane na jaki temat są te kłótnie. Jeśli naprawdę Ci szkodzą to mimo wszystko powinieneś zastanowić się nad zmianą mieszkania.
Początkujący
09-12-2023, 17:54:14

Ostatecznie mieszkanie można sprzedać/zamienić i przeprowadzić się, ale musielibyście wymyślić jakiś dobry pretekst, bo znowu będą mieli do was pretensje. Można też nauczyć się jakiś technik asertywności, zmiana swojego nastawienia też może wpłynąć na zachowanie rodziny chłopaka.

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: