Reklama:

TOKSYCZNY ZWIĄZEK? (6)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Rehabilitacja psychologiczna

Początkująca
13-11-2014, 22:54:39

Mam problem. Mianowicie mój partner (chłopak) nie ma do mnie szacunku. Tzn. mówi, że jestem 'poje***na, ***ta, chora, głup***a, żałosna itd...'. dzieje się tak, kiedy zapytam go np 'czy cos działo się w pracy, lub poproszę aby nie szedl spac o 21 tylko mi poświęcił troche czasu'. dodam, że nie mieszkamy razem, ale często u niego nocuję, bo tak wygodniej. Dzieje sie tak od około dwoch tygodni, ciągle sie kłócimy, o głupoty tak naprawdę. Nie wiem co robić, wiem, że w każdym związku jest kryzys, ale żeby tak traktować swoją partnerkę. Twierdzi, że jestem najważniejsza, że mnie kocha itd...POMOCY, przez niego czasami nie chce mi sie życ.
gość
14-11-2014, 13:09:01

...jak cię teraz nie szanuje, to nie licz , że się to zmieni. Nie wiem czy ten związek ma sens.
Lęku...odwal się ode mnie.
gość
14-11-2014, 23:53:27

wytłumacz mi co ty chcesz kochać w twoim partnerze ,,,,,jak każdy człowiek już wie miłość się czyta po czynach......jaki jaka miłość to wyrozumiałość to cierpliwość......wiec powiedz mi co ty chcesz kochać w twoim chłopaku????? każdy chce kochać dobro w drugim prawda ????miłości uczymy się zamieniając miejsca,,,,,wiec sama przeczytaj go i powiedz czy ty tam znajdujesz miłość????? tak naprawdę czasem zastanawiam się nad tym czym się różnią ludzie od ........nie chce tu mówić źle ale od małpy w żartach,,,,,,ale to żart proszę przyjąć to jako żart
gość
16-11-2014, 22:28:05

hej
nastąpiła u Was tzw nierownowaga uczuc, kiedy to jedna ze stron daje, stara sie, naprawia. Im bardziej chcesz zeby bylo dobrze, tym bardziej on sie odsuwa, wkrada sie chaos i nie wiesz o co mu chodzi. To bardzo typowy schemat, musisz zdystansowac sie, odsun sie od niego, powiedz ze zranil Cie i nie chcesz dluzej tak zyc. Daj mu czas do namyslu, nie dzwon i nie szukaj innego kontaktu. Poczekaj na jego ruch. To jedyny sposob bys zobaczyła na czym stoisz.
gość
16-11-2014, 22:31:08

cd. powyzej wypowiedzi
dajac mu ta przestrzen, dystans, badz cierpliwa, musisz poczekac na jego krok, tak zeby odczuł brak twojej osoby, by zrozumial ze cos jest nie tak, aby zrozumial ze powinien naprawic to co czyni. Jesli to nie nastapi mysle, ze zmarnujesz swoje zycie u boku tego mezczyzny
gość
24-11-2014, 20:42:49

współczuje przez taką osobę przechodze depresje

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: