Reklama:

Zaburzenia w schizofrenii paranoidalnej (4)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Schizofrenia

Początkująca
17-01-2022, 20:18:40

Witam. Mam taki problem. Choruję na schizofrenię paranoidalną. Byłam 3 razy hospitalizowana. Po drugim pobycie w szpitalu dostałam zaburzenia, podczas których przede wszystkim nie wiem co w danej chwili mam zrobić (nie wiem co w koło się dzieje) i widzę ruchy w przyspieszonym tempie oraz mam problemy z koncentracją uwagi. Nie mogę prawidłowo przez to funkcjonować bo to utrudnia mi to wszystko. Przez co nie mogę znaleźć odpowiedniej pracy bo żaden pracodawca nie chce takiego pracownika. (Gdy przez jakiś czas pracowałam to musiałam się codziennie zwalniać). Pani ordynator w szpitalu powiedziała że nie spotkali się z takim przypadkiem. A lekarz psychiatra, u którego leczę się w poradni jest chyba bezsilny bo pytał się o moją wiarę i kazał mi się modlić za wstawiennictwem do pewnego błogosławionego. Mam ciągle dodawane leki i zmieniane dawki leków. Proszę o komentarz i poradę.
Komentator
17-01-2022, 22:31:29

Te zaburzenia funkcji kognitywnych są spowodowane schizofrenią paramoidalną, tudzież mogą być w wyniku leczenia farmakologicznego, mającego ustabilizować stan psychiczny podlegającej leczeniu osobie.Często w trakcie dawkowania leków na schizofrenie występują dodatkowe otępienia - zaburzenia koncentracji, uwagi.Te nieustanne zmiany dawek i leków są po twoim zgłoszeniu, iż masz takie a nie inne objawy.Lekarze szukają odpowiedzi na pytanie dlaczego ? Ale nie jest łatwo.Podczas wizyty możesz wspomnieć o wyżej wymienionych funkcjach, oraz o tym, że leki mogą otępiać umysł.Ostatecznie sama obserwuj siebie i wyciągaj wnioski.
Nadzieja jako światełko w tunelu... umiera razem z nami, by dać nam nowe życie wieczne.
Początkująca
18-01-2022, 18:23:32

magdmatu1 2022-01-17 21:18:40
Witam. Mam taki problem. Choruję na schizofrenię paranoidalną. Byłam 3 razy hospitalizowana. Po drugim pobycie w szpitalu dostałam zaburzenia, podczas których przede wszystkim nie wiem co w danej chwili mam zrobić (nie wiem co w koło się dzieje) i widzę ruchy w przyspieszonym tempie oraz mam problemy z koncentracją uwagi. Nie mogę prawidłowo przez to funkcjonować bo to utrudnia mi to wszystko. Przez co nie mogę znaleźć odpowiedniej pracy bo żaden pracodawca nie chce takiego pracownika. (Gdy przez jakiś czas pracowałam to musiałam się codziennie zwalniać). Pani ordynator w szpitalu powiedziała że nie spotkali się z takim przypadkiem. A lekarz psychiatra, u którego leczę się w poradni jest chyba bezsilny bo pytał się o moją wiarę i kazał mi się modlić za wstawiennictwem do pewnego błogosławionego. Mam ciągle dodawane leki i zmieniane dawki leków. Proszę o komentarz i poradę.
Hej
Jeśli byś chciała porozmawiać to napisz do mnie na priv lub na gg : 73814375
Też choruję na schizofrenię paranoidalną od 3 lat.
Pozdrawiam
Początkująca
21-01-2022, 15:44:10

Wydaje mi się że mamy taki sam lub bardzo podobny objaw. Ja określam ten stan "poczuciem chaosu". Też czujesz coś takiego że wszystko staje się chaotyczne? Przedmioty tracą tak jakby dla ciebie swoje funkcje? Tak jakby zapominasz, że musisz wziąć klucze żeby zamknąć drzwi, że ładowarką ładujesz telefon? Mnie za to lekarz przekonuje że to jest objaw schizofrenii i każe czekać na poprawę, ale to cholerstwo nie przechodzi...

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: