Reklama:

Zdrowie a praca (4)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Stres

gość
02-08-2011, 13:15:54

Cześć. Nie wiem czy pisze w dobrym dziale. Czy praca może doprowadzić to przemęczenia organizmu i doprowadzić do choroby? Wczoraj po pracy w domu poczułem lekka gorączkę. Automatycznie nie czuję głodu i jak coś mam zjeść to muszę się do tego zmusić. Jedyne co mogę robić to pic herbatę. Jeśli jutro będę się tak czuł jak dziś to z samego rana idę do pracy. Dodam, ze pracuję w markecie gdzie zawsze jest hałas.
gość
07-09-2011, 15:21:41

zależy, jak długo już tam pracujesz i kiedy byłeś na urlopie
może, ale nie musi to być syndrom wypalenia zawodowego, albo jego początki...

najlepsza rada - zmienić pracę, ale w dobie szalejącego bezrobocia... lepiej jest radzić , niż realizować...

życzę powodzenia i znajdź ucieczkę w rodzinie, znajomych, przyjaciołach, by zapomnieć o trudnościach i przeszkodach w "robocie", może się uda...
może jakieś warsztat czy treningi relaksacyjne...
pozdrawiam
gość
17-10-2011, 15:58:33

Może tak być,że organizm jest zmęczony z przemęczenia pracą. Nie powinno się pracować więcej niż 8 godzin.
Można zmienić pracę jeżeli obecna nie odpowiada.
gość
17-10-2011, 16:01:42

Moim zdaniem szkoda zdrowia tanim kosztem dla pracy. Tak to jest zmęczenie . Mogę to powiedzieć na własnym przykładzie. Ja też tak miałam, ale nie poddawałam się.Pracowałam pomimo młodego wielu. Teraz nie pracuje.Odczuwam brak pracy.

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: