Reklama:

Żona uzależniona od internetu (4)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Uzależnienia

Początkujący
13-08-2018, 20:04:22

Nigdy nie sądziłem, że będę pisał na jakimś psychologicznym forum.
A więc moja żona chyba jest uzależniona od internetu. Nie jest to jakieś ostatnie stadium, ale zaczyna mi to działać na nerwy. Przychodzi z pracy, robimy jakiś obiad i i bierze tego laptopa i tak jej lecą 3,4 godziny.
Pierwsze co robi po włączeniu kompa to strony typu interia, wp, onet itd. Wszędzie kurna piszą to samo, a ona te wszystkie newsy musi przeczytać. Tak sobie wykombinowałem, że to jakieś uzależnienie od informacji chociaż czy streszczenie M jak miłość to informacja?
Już myślałem, że może ma jakiś romans, ale na szczęście nie, sprawdziłem.
Próbowałem o tym porozmawiać ale zawsze kończy się na tym, że ja jej chcę uwalić jej jedyną rozrywkę że ona pracuje, zajmuje się domem, a ja jestem taki zły.
Proszę powiedzcie mi co robić?
Liderka opinii
13-08-2018, 20:23:04

Może zacznijcie bardziej aktywnie spędzać czas i to bez telefonu i dostępu do internetu np. Wycieczka rowerowa, spacer, basen. Coś tylko we dwoje, skoro uważa że to jedyna jej rozrywka to czy nie popadliscie trochę w monotonie? Przeanalizuj wasz związek i szukaj przyjemniejszych form spędzania wolnego czasu
"Pamiętaj,że wszystko można zacząć od nowa.Jutro jest zawsze świeże i wolne od błędów . :)"
gość
13-08-2018, 20:35:50

Jeśli żona uważa, że chcesz jej uwalić jej jedyną rozrywkę to pokaż jej, że na świecie jest cała masa rzeczy, które możecie razem robić, a nie tylko siedzenie przed komputerem. Po prostu oderwij ją od tego bo faktycznie może to być uzależnienie.
Początkująca
24-08-2018, 14:03:04

Wyciągnij żonę gdzieś, przejmij inicjatywę!

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: