Reklama:

Związki między cechami osobowości a depresją (2)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Depresja

Początkująca
26-04-2008, 22:33:00

ARTYKUŁ: Związki między cechami osobowości a depresją

kliknij tutaj, aby przeczytać komentowany artykuł
Dobry wieczór. Przeczytałam Pani artykuł, chociaż, oczywiście, nie jestem, specjelistą. Jestem osobą "cierpiącą" na zaburzenia osobowości. Tak to się przynajmniej nazywa. (F60 czy tak jakoś). Leczę się od 14 lat (mam 28). Teraz podejmuję kolejną próbę. Mam za sobą trochę nienormalne życie i 2 próby samobójcze. (Dawno) Wątpię, żeby to Panią zainteresowało, ale gdyby, to bardzo proszę o kontakt. Bardzo. Bo nie wiem już jak wierzyc, że cokolwiek przyniesie jakiś efekt. Gdyby się Pani zdecydowała do mnie napisać TO PODAJę MAIL: MariuszPreisss@interia.pl. Jestem dziewczyną (to gdyby się Pani sugerowała nazwą skrzynki). Pozdrawiam. Majka P.
Majka
Początkujący
18-03-2009, 20:52:00

To nie depresja jest skojarzona z zaburzeniami osobowości, tylko depresja jest jedynie objawem zaburzeń osobowości, u każdego pacjenta (poza psychotyczną)

Zatem żaden pacjent na świecie nie może liczyć na wyleczenie, bo leczy się jego objaw a nie "chorobę" - tutaj zaburzenie osobowości

Tego się nie zmieni niestety, bo idą za tym poteżne zyski (farmakoterapia) i zupełny brak zrozumienia psychiatrów dla zjawisk, z którymi mają do czynienia, poza wybitnymi jednostkami jak prof. Szasz.

w ogóle szkod asłów na miliardowy system - czy to w euro, czy w dolarach

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: