Reklama:

CODZIENNE ROZMOWY:) (15922)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Po godzinach

gość
22-02-2023, 09:05:47

Hej,
póki co spotkanie z terapeutką zostało przełożone na koniec miesiąca.
Jakoś żyję. Póki nie mam kontaktów z osobami spoza najbliższej rodziny to jakoś sobie radzę chociaż lekko nie jest. Staram się robić co mogę by jakoś wypełnić czas. I tyle.
Liderka opinii
25-02-2023, 00:05:07

Mocna jesteś:) Gratuluje postawy:)
gość
26-02-2023, 10:42:39

Hej, dzięki.
Dzień dość ponury i chyba wróciła zima.
Wczoraj miałam fajny dzień, bo przyjechał mój brat. Siedzieliśmy całą rodziną w domu.
Trochę pogadaliśmy a potem brat czytał gazetę, mama rozwiązywała krzyżówki, tata przeglądał coś w telefonie a ja oglądałam film. I siedzieliśmy razem.
To był dla mnie bardzo fajny moment. Rzadko mamy takie wspólne chwile tylko dla siebie.
A reszta bez zmian niestety. Jak myślę o samodzielnym wyjściu z domu odczuwam silny lęk i nie umiem sobie z nim poradzić. I mam problemy w nawiązywaniu rozmowy w różnych sytuacjach. Chciałabym to ćwiczyć ale póki nie wyjdę sama z domu, nie mam szans.
A jak siedzę w domu to jest ok. Czytam, rysuję, sprzątam, gotuję.
Ale chodzę na terapię - nie sama - i może wreszcie mi się uda. Mam taką nadzieję.
Mimo wszystko miłego dnia życzę :)
Liderka opinii
26-02-2023, 22:47:35

Najważniejsze odwaga, walka i nie poddawanie się.
Powodzenia Ci życzę w tym. Nie jest to łatwa droga z tą komunikacją.
gość
28-02-2023, 08:49:57

Hej, dzięki. Łatwą drogą nie jest ale dzisiaj poczułam, że warto o siebie zawalczyć. Będę więc próbować, ćwiczyć, chodzić na terapię, oswajać się z lękiem przed ludźmi, bo chyba to jest mój największy problem.
Dzisiaj mam kolejną sesję terapeutyczną i już nie mogę się doczekać.
Od ostatniej kilka zadań wykonałam, więc chyba jestem na dobrej drodze.
Niezależnie od tego, czuję wreszcie że warto próbować.
Pozdrawiam, miłego dnia wszystkim życzę
06-03-2023, 20:59:05

A ja sie ciesze,ze po tygodniu nieobecnosci na forum,jest komu odpisywac.Adelee tak trzymac.Wierze w powodzeniqe Twojej terapii
Rafal / Wbrew pozorom w 2023 r. mam 46 lat
gość
10-03-2023, 10:01:20

Dzięki
Bywają trudne momenty ale są też i te dobre.
Mam spore wahania nastroju i przez nie często w bardzo negatywny sposób odbieram wszystko co się wokół mnie dzieje. Wesoło nie jest i faktycznie mam za sobą trudne doświadczenia ale bywają też miłe momenty.
Dzisiaj póki co czuję się dobrze.
Miłego dnia
11-03-2023, 19:55:32

Dzieki.Pisz na forum,a na pewno nie bedziesz sie czula samotna.
Rafal / Wbrew pozorom w 2023 r. mam 46 lat
Wtajemniczona
12-03-2023, 10:25:28

Też mam fobię społeczną, ale ponieważ mieszkam sama muszę samodzielnie załatwiać wiele spraw urzędowych .Przez długo nieleczoną chorobę odcięłam się od przyjaciół i straciłam pracę. Gdyby nie telewizor , trzy osoby z rodziny i wyjścia na zakupy, zupełnie bym zdziczała. Psychoterapię miałam w szpitalu. Pomagała ,ale po utracie kontaktu z terapeutką znowu mam niechęć do kontaktów towarzyskich. Anonimowe rozmowy internetowe na pewno są mniej stresujące dla kogoś z fobią społeczną. Gdy nie wiem co ze sobą zrobić czytam wpisy na forum psychiatria.pl. Dzięki temu zdałam sobie sprawę ,że moje problemy nie są odosobnione. Bardzo chciałabym wyrwać się z apatii która mnie ogarnia od roku ale na razie brak mi sił.
gość
13-03-2023, 15:04:18

Ja mam właśnie podobnie. Tyle, że mam mocno nasiloną fobię społeczną. Trudno jest mi się z tego wyrwać.
Dzisiaj mnie to trochę podłamało. Mieszkam z rodzicami, ostatnio z domu wychodzę tylko z nimi.
Nie mogę się przełamać by samej gdzieś pojechać. To jest dla mnie trudne do pokonania.

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: