Reklama:

Czy ktoś chciałby ze mną porozmawiać ktoś skrajnie samotny? (11)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Rehabilitacja psychologiczna

Początkująca
19-12-2017, 18:35:39

"Ktoś ma wielki płomień w duszy, ale nikt nie przychodzi się przy nim ogrzać; przechodnie widzą tylko nikły dym unoszący się z komina i idą dalej swoją drogą".
Kiedy żyję codziennie wśród ludzi jestem samotna w tłumie nikt nie chce ze mną porozmawiać.Nie chcę nic więcej,tylko rozmowy trochę uwagi.Tego aby ktoś mnie wysłuchał.Mam rodziców i mam 19 lat.Rodzice mnie kochają i ja ich też ale oni nie zdają sobie sprawy z ogromu mojego cierpienia.Czasem zastanawiam się jakby to było cały czas pracować i nie myśleć o własnym smutku.Ale nie ja zawsze kończę naukę szybko i potem chodze godzinami między ścianami domu rozmyślając o swojej samotności.To męczarnia czekanie na czyjś telefon gdy wiem że nikt nie zadzwoni,jaki jest sens posiadania figury której nie można nikomu pokazać,drogich kosmetyków którymi nigdzie się nie pomaluję.Czasem myślę kto by mnie chciał taką łamagę jak ja...Takiego złamanego człowieka jak ja?
Zawsze byłam wyśmiewana,gdy byłam mała rówieśnicy nie chcieli się ze mną bawić,teraz rówieśnicy wykorzystują moje dobre serce,cierpliwość by przelać na mnie swoje troski i nie obchodzi ich co ja czuję.Każda "przyjaźń" kończy się porażką,odrzuceniem.Nie mam ochoty wychodzić z domu,robię to bo muszę w pewien sposób mnie to ratuje.Rodzice chcą żebym więcej wychodziła do ludzi toteż czasem mi się zdarzy i wtedy kończy się to kolejnym cierpieniem,kolejną dawką przytłaczającej samotności,żółci którą nie sposób przełknąć przez gardło,tej guli która narasta i która nie pozwala mi odetchnąć.Chcę byc taka jak inni,zawsze sie do nich przyrównywałam bo chciałam prowadzić normalne życie.Chciałabym pójść z kimś na spacer,dotknąć ręki,pocałować.Ale wiem że to tylko strefa marzeń,bolesnych marzeń bo wiem że gdy marzenie sie skończy to przyjdzie czas na życie pełne cierpienia,melancholii i samotności.
Nie zrozumcie mnie źle,nie jestem desperatką ale po prostu trudno o tym zapomnieć...
Początkujący
19-12-2017, 19:40:15

Hej,jeśli masz ochote porozmawiać napisz,sam jestem w podobnej sytuacji.
Początkująca
20-12-2017, 18:51:08

Witam, ja z chęcią porozmawiam. Również chciałabym z kimś, kto zrozumie to co czujemy.
Początkujący
22-12-2017, 17:01:52

Witaj na forum ;)
Większość ludzi którzy tutaj się znajdują są w podobnej sytuacji i są to podobne problemy lecz na pewno wyjątkowe na swój sposób.. Samotność to tylko uczucie, stan w którym się tak czujesz teraz ale jest on przejściowy i jeśli potrzebujesz szczerej rozmowy i nie tylko Ty zapraszam do korespondencji.. Ja też czuję się samotny ale walczę z tym i chyba za cel postawiłem sobie pomóc innym jeśli to tylko możliwe.. Także pisz śmiało ja na pewno odpiszę. Pozdrawiam ;)
Początkujący
28-12-2017, 19:32:10

Ja tez z checia porozmawiam, ale najfajniej, jak wiesz, ze masz tego przyjaciela nie tylko w laptopie, ale w tramwaju, w trakcie lunchu w pracy, i w drodze do kina, dlatego proponuej whatsapp, jesli korzystacie oczywiscie. Moje namiary +49 1577 30 40 870. Tylko prosze jak bedziemy sie sobie przedstawiac napiszcie, ze jestescie z psychiatria.pl Ja mam 39 lat, mieszkam w centralnej Polsce, i sporo w zyciu juz przezylem....
gość
28-12-2017, 20:37:34

Mam 19 lat i jestem w podobnej sytuacji. Z tym że ja aż tak bardzo nie potrzebuję bliskości. Skupiam się na nauce. Po tym jak zachorowałem na schizofrenię staram się odrobić braki w wiedzy i dostać się na wymarzony kierunek.
Początkująca
28-12-2017, 22:44:10

Rozumiem Cię mam podobną sytułację.
Początkująca
31-12-2017, 01:05:59

Wszystko co napisałaś odnosi się do mojego życia, nawet wiek się zgadza. Jeśli chcesz porozmawiać, napisz do mnie.
gość
01-01-2018, 20:52:30

TylkoWariat 2017-12-28 21:37:34
Mam 19 lat i jestem w podobnej sytuacji. Z tym że ja aż tak bardzo nie potrzebuję bliskości. Skupiam się na nauce. Po tym jak zachorowałem na schizofrenię staram się odrobić braki w wiedzy i dostać się na wymarzony kierunek.
Fajnie by było gdybyś była z Poznania. Ale chętnie pogadam przez internet.
Odezwiesz się do mnie? Chciałabym pogadać z kimś o początkach schizo.
Początkująca
01-01-2018, 23:23:05

Witajcie
Niestety znam uczucie tak destrukcyjnej i przeszywającej samotności.
Jeśli ktoś chciałby porozmawiać, zapraszam.

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: