Lek. Małgorzata Horbaczewska "CHAD jak najbardziej może współwystępować z zaburzeniami osobowości. W jej skład mogą również wchodzić tendencje do autoagresji. Najistotniejszą sprawą w różnicowaniu CHAD i zaburzeń osobowości jest nasilenie dolegliwości w czasie. CHAD przebiega bowiem z okresami zaostrzeń i remisji w których objawy ulegają odpowiednio nasileniu i wzmocnieniu, natomiast zaburzenia osobowości są pewnymi cechami charakteru danej osoby, które towarzyszą jej niejako na stałe."(ktoś z taką osobowością też może cierpieć na chad która jest chorobą kliniczną uszkodzenie neuroprzekażników cytat "chad i borderline się wykluczają" podążając tym tokiem myślenia schizofrenik nie będzie chorował na raka ) ale cóż kim ja jestem w porównaniu z "narcyzem "forum, żałosnym człowiekiem ,pionkiem ...toksyczną osobą" która jednak potrafi przyjąć krytykę ...ze skromnością i pokorą ..a niektórzy nie radzą sobie z tym i z jakiegoś powodu nie są w stanie a wręcz" chorobliwe" się przed tym bronią ,bardzo ciekawi mnie dlaczego?...ale to "jałowa "dyskusja z mojej strony..Pozdrawiam na tym polega różnica między zaburzeniem a chorobą ..czyli Cyt "czarne jest czarne a białe jest białe " i nie trzeba mi tego tłumaczyć wszystkie te wyrazy wstawiłem celowo w cudzysłów znam je z autopsji i obserwacji krewnych mojej partnerki oraz tych których poznałem ma innych platformach i forach internetowych i bezpośrednich rozmowach z chorymi i ich partnerami
(cytat jednostkowy przypadek) i wszystkie zawsze są charakterystyczne i identyczne jak ich zachowanie ekspansywność ,wszechwiedza chęć niesienia pomocy,urojenia wielkościowe i poczucie wszechmocy i brak panowania nad emocjami w czasie krytyki ..i dyskredytacja nas w środowisku za wszelką cenę żeby utwierdzić nas w przekonaniu że jesteśmy nikim i nie mamy swojego zdania i poglądów oraz jesteśmy bez nich lub wg ich pojmowania beznadziejni i bezradni ,bezwartościowi( w tym czasie są rozbawieni fakt że póżno ale są nie potrzebują snu) żeby nas wykluczyć z niego pozostawiając im wolne pole do działania oraz manipulacji otoczeniem w tym przypadku forum ,naturalnie urojonego postępowania i dla nich tylko właściwych decyzji ,rozumowania każde potknięcie wywołuję frustracje i rzutowanie swoich czynów na partnera(w tym przypadku na mnie jeżeli chodzi o forum) zakończę swoją wypowiedż dając wam do myślenia Pozdrawiam "żałosny toksyczny" człowiek
jak ktoś tu powiedział chad to chad ...i mały delikatny cytat konfliktu z innym forumowiczem" Brendi, daj spokój. Nie masz pojęcia o tym, o czym piszę z różnymi osobami na priv tu czy w innych miejscach.
Bynajmniej nie ma we mnie żadnej zmiany, tam gdzie jest ChAD, tam jest. Tam gdzie jest podejrzenie czego innego, jest podejrzenie czego innego.
Poza tym, nie wiesz, kim jestem, czym się zajmuję, więc tym bardziej przestań robić analizy mojej osoby. Masz ochotę zajmować się mną w swojej głowie, niech tam zostanie.
Nie dodawaj sobie splendoru moją osobą, ani żadną inną na tym forum." Jestem zbyt inteligentny(narcyz)..i czytam oraz mam pojęcie .Pozdrawiam o jaki splendor lub ugranie czegokolwiek na forum chodzi? dla mnie to jest coś abstrakcyjnego i ulotnego tutaj występuję wymiana poglądów a nie ich forsowanie i naturalnie nie dyskredytacja tych którzy wiedzą więcej .Pozdrawiam żałosny toksyczny,beznadziejny ,agresor Mohic ( z osobowością narcystyczną i chorobą kliniczną chad które współwystępować mogą ).....Ja nie potrafię inaczej ..nigdy nie dam się już oszukać i zmanipulować ..i naturalnie poniżyć Bo wiem a nie udaję że wiem gdy nie wiem ...a zwłaszcza gdy coś mi nie pozwala postępować lub wypowiadać się inaczej ..a pewien forumowicz ma z tym problem.".Poza tym, nie wiesz, kim jestem, czym się zajmuję, więc tym bardziej przestań robić analizy mojej osoby. Masz ochotę zajmować się mną w swojej głowie, niech tam zostanie" i dlatego nie ja jestem żałosny... a zwłaszcza gdy ktoś chce kogoś przekonać używając formułki o niedouczonych" lekarzach psychiatrii i psychologach " w tym przypadku oni też są" żałośni i toksyczni"..zwłaszcza w przypadku postawienia prawidłowej diagnozy..