Reklama:

Medyczna marihuana (17)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Zaburzenia afektywne dwubiegunowe - ChAD

gość
30-05-2018, 20:36:13

Witam wszystkich.
Z góry przepraszam za błędy i interpunkcje.
Leczę się od dwunastu lat. Gdy mieszkałam w Rotterdamie, kupowałam "kwiaty" legalnie. Zauważyłam znaczną poprawę. Gdy wróciłam do Polski mój stan się pogorszył. Nie potrafię zliczyć ile różnych leków próbowałam. Nie mam syndromu odstawienia, nie "telepie" mną. Wiem że niektórym może to szkodzić ale mi na prawdę pomaga. Nie potrzeba mi dużo, ale gdy mam "epizod" i zapalę, mija jak za pstryknięciem palców. Nie palę codziennie. Jestem w związku z cudownym mężczyzną i nie chcę tego niszczyć napadami choroby. Co myślicie o takiej terapi?
Rozmawiałam o tym z rodzicami, widzą jak się męczę, są za tym żebym spróbowała. Obecnie czekam na "dostawę".Proszę nie odbierajcie mnie jak narkomana. Bardzo przepraszam za tak chaotycznie napisany post. Chciałabym żebyście odebrali mnie dobrze. Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
gość
01-06-2018, 08:35:14

Jak Ci to pomaga, to pal. Mi palenie też pomaga się uspokoić i zjeść - bez tego nie mam w ogole apetytu i sie głodze. Mi też przydałaby sie recepta .
Jesli to komus pomaga, to nic w tym zlego. Trzeba jednak pamietac, ze niektorym marysia mocno szkodzi na psychike, wywoluje psychozę lub gdy taka wystąpiła, dalsze palenie moze byc zapalnikiem dla schizofrenii. Trzeba o tym pamiętać.
Człowiek, który pierwszy cisnął obelgę zamiast kamienia, był twórcą cywilizacji. Damaged people are dangerous. They know they can survive...
gość
01-06-2018, 09:50:43

Treść zablokowana przez moderatora

gość
01-06-2018, 12:40:42

W Polsce nie masz szans na takie leczenie, bo i owszem medyczna marihuana jest legalna, ale w praktyce tak to wygląda, że bardzo trudno jest zdobyć takową receptę. W świadomości polaków marihuana nadal pozostaje narkotykiem, a prawo traktuje ją na równi z heroiną, lecz mimo wszystko życzę powodzenia. A jaką chorobę u Ciebie stwierdzono, jeśli można wiedzieć?
Nic nie zabija człowieka szybciej, niż jego własna głowa.
gość
01-06-2018, 15:51:35

Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem są olejki CBD (Kannabidiol). Można je bez problemu kupić na internecie ale to droga impreza. W marihuanie THC wywołuje psychozę a CBD jej przeciwdziała. W dzisiejszej marihuanie jest za dużo THC żeby traktować ją jako lek. Kiedyś w marihuanie proporcje tych dwóch związków były bardziej "wyważone" niż jest to obecnie.
EDIT: przykładowo Cibdol Olej CBD 20% 10ml (480zł)
-
gość
01-06-2018, 17:08:34

Mój znajomy kupił ten olej z konopii,na migrenowe bóle głowy. Zero efektu.
Chociaż też,jest niby na to wskazany. Więc albo olej fałszywy,choć cena prawdziwa,albo pomaga jak umarlemu kadzidło i nie watro tracić kasę.
Albo pomaga,ale na co innego.
gość
01-06-2018, 19:14:04

Enyone 2018-06-01 19:08:34
Mój znajomy kupił ten olej z konopii,na migrenowe bóle głowy. Zero efektu.
Chociaż też,jest niby na to wskazany. Więc albo olej fałszywy,choć cena prawdziwa,albo pomaga jak umarlemu kadzidło i nie watro tracić kasę.
Albo pomaga,ale na co innego.
W sumie to zdania są podzielone bo faktycznie jedni mówią że działa a drudzy że nie. Na forum gazeta.pl-> Choroba afektywna dwubiegunowa -> CBD jest mały wątek na temat tych olejków. A tak nawiasem mówiąc to spojrzałem na reklamę po prawej stronie i jest tam akurat Biokonopia.pl - Olejek CBD. Przypadek?
-
gość
01-06-2018, 19:25:19

Parę minut mi zajęło zanim się skapnąłem, że to spersonalizowana reklama ;)
-
gość
02-06-2018, 14:10:47

Niestety wszędzie wciskają te reklamy
"Geniusz to wieczna cierpliwość." Michał Anioł Life is the best drug ...I have to stop taking! You'll never live if you're just too scared to die...
gość
02-06-2018, 18:22:33

Reklamy medycznej marihuany czy olejków? Mi palenie pomaga uspokoić się przy epizodach. Czuję się wtedy spokojna i nie odwala mi ;)
Szanujmy się i wspierajmy nawzajem.

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: