Głośne myślenie odnośnie...
anonim91 2022-05-01 16:01:32
Co jakiś czas wraca do mnie jak bumerang temat moich relacji z kobietami. Chcę być aseksualny (nie mieć potrzeb seksualnych). Chcę zapomnieć o kobietach i zacząć żyć pełnią życia.
na pewno z czegoś konkretnego to wynika.Jeżeli można... biorąc pod uwagę temat w dziale
schizofrenia, który zasłużyłeś, i w którym mam przyjemność odpowiedzieć, bardzo prawdopodobne jest to, iż chęć o której piszesz wynika z przekonań, religijności, może nawet z nieprawidłowości zdrowotnych ( somatyczne objawy ), wynika również z tego jaki po prostu jesteś.Ruch który chcesz zrobić odbierasz w sposób dobry, bezpieczny.Działanie to jest dobrym, gdyż można rozwijać siebie poprzez wyrzeczenia.A to wyrzeczenie o którym piszesz jest zarazem wyzwaniem, i to bardzo trudnym.Według mnie dobrze, że chcesz zachować czystość.Prawdopodobnie możliwe, bo piszesz, iż jesteś wierzącym, wynika z właśnie przekonań religijnych.Sam zresztą napisz.Teraz czas troszkę napisać o celibacie jako o jednej z największych wartości danej człowiekowi.Jest jak najbardziej właściwym działaniem jakiego można się podjąć, bo czystość nie jest tylko wyzwaniem zarazem wyrzeczeniem, jedynie osób świeckich, może także być decyzją bardzo zaangażowanego w religię wiernego.
anonim91 2022-05-01 16:19:40
Jestem człowiekiem wierzącym, więc proszę mnie nie obrażać w ten sposób. Możesz mnie wyzywać dowoli, ale sugerowanie, że jestem homoseksualny to już cios poniżej pasa.
Prawdziwie ukształtowana wiarą w mądrym, inteligentnym, ambitnym, wykształconym człowieku, otwiera umysł, serce na homoseksualizm, biseksualizm, panseksualizm, heterosektualizm, transseksualizm.Dla prawdziwie ukształtowanego człowieka pod kątem wiary, tym samym człowieka praktykującego Ewangelię, liczy się człowiek bez względu na to jaką ma orientację, płeć, inteligencję, mądrość.