Reklama:

Pregabalina czy Spamilan,lęki (17)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Depresja

Początkująca
11-01-2022, 09:20:44

Męczę się z nerwicą lękową.. Byłam u dwóch psychiatrów. Jeden zlecił Pregabalinę, drugi Spamilan. Boję się leków, proszę doradźcie co robić. Czy z tego da się wyjść z pomocą psychologa?
Macie doświadczenia z tymi lekami?
Proszę o poradę.
Komentator
11-01-2022, 11:02:14

Witam...
byłaś u lekarza i ten przepisał ci pregabalinę, którą od niedawna ( 31.12 - zdjęcie ) sam biorę, by łatwiej zasypiać.To stabilny lek z umiejetnością oddziałowywania na ośrodkowy układ nerwowy - OUN.Mechanizm GABa - energiczny - hamujący, spełniający swoją rolę w danym układzie.Człowiek czuję pozytywne działanie przeciwlękowe i sedujace, wskutek mechanizmu czuć odprężenie i z czasem zasypia się.

Lek sądzę, że przyda się do walki z nerwicą lękową.Tak więc warto wziąść się za dawkowanie leku, by pomóc sobie samej.Dobrze, że został ci przepisany.W moim przypadku dawkowanie 150 mg.
---
Spamilan ( drugi lekarz ) sugerując się mechanizmami ( agoniata 5 - HT - serotonina i antagonista receptorów układu dopaminergicznego D3 i D4, tudzież brak stymulacji GABA ) działa bardziej stabilizująco w ciągu dnia i bardzo dobrze, bowiem, potrzebujesz dodatkowego leku na dzień.Leki te można przyjąć jako dobry zestaw na nerwice lękową.Dawkowanie ich nie będzie skomplikowane, będzie na zasadzie, spamilan 1 lub 2 tabletki na dzień, pregabalina 1 lub 2 na noc.Nie bój się więc dawkować leków... sam ten lęk przed lekami z pewnością wynika właśnie z nerwicy lękowej.Podjełaś odpowiednie działania, by z nią walczy, i jest czas zacząć brać leki, by poprawic stan zdrowia psychicznego i somatycznego.
Nadzieja jako światełko w tunelu... umiera razem z nami, by dać nam nowe życie wieczne.
Komentator
11-01-2022, 11:15:45

Wniosek...
Mooka71 2022-01-11 10:20:44
Czy z tego da się wyjść z pomocą psychologa?
Proszę o poradę.
Czytaj wyżej plus...
jesteś na właściwej drodze, by wraz z lekarzem, zredukować objawy nerwicy lękowej.
Nadzieja jako światełko w tunelu... umiera razem z nami, by dać nam nowe życie wieczne.
Początkująca
11-01-2022, 11:42:28

brendi314 2022-01-11 12:02:14
Witam...
byłaś u lekarza i ten przepisał ci pregabalinę, którą od niedawna ( 31.12 - zdjęcie ) sam biorę, by łatwiej zasypiać.To stabilny lek z umiejetnością oddziałowywania na ośrodkowy układ nerwowy - OUN.Mechanizm GABa - energiczny - hamujący, spełniający swoją rolę w danym układzie.Człowiek czuję pozytywne działanie przeciwlękowe i sedujace, wskutek mechanizmu czuć odprężenie i z czasem zasypia się.

Lek sądzę, że przyda się do walki z nerwicą lękową.Tak więc warto wziąść się za dawkowanie leku, by pomóc sobie samej.Dobrze, że został ci przepisany.W moim przypadku dawkowanie 150 mg.
---
Spamilan ( drugi lekarz ) sugerując się mechanizmami ( agoniata 5 - HT - serotonina i antagonista receptorów układu dopaminergicznego D3 i D4, tudzież brak stymulacji GABA ) działa bardziej stabilizująco w ciągu dnia i bardzo dobrze, bowiem, potrzebujesz dodatkowego leku na dzień.Leki te można przyjąć jako dobry zestaw na nerwice lękową.Dawkowanie ich nie będzie skomplikowane, będzie na zasadzie, spamilan 1 lub 2 tabletki na dzień, pregabalina 1 lub 2 na noc.Nie bój się więc dawkować leków... sam ten lęk przed lekami z pewnością wynika właśnie z nerwicy lękowej.Podjełaś odpowiednie działania, by z nią walczy, i jest czas zacząć brać leki, by poprawic stan zdrowia psychicznego i somatycznego.
Nie mam brać na raz, po prostu byłam u dwóch lekarzy i każdy przepisał po jednym leku ,a ja nie potrafię się zdecydować. Przeczytałam, że z Pregabaliny ciężko wyjść i się boję, skutków ubocznych każdego z leku też.....
Komentator
11-01-2022, 11:46:53

Wiem, mimo tego można leki połączyć, by skorzystać z potencjału dwóch.Osobiście J/ w biorę pre i masz napisane co jest.Spamilan także można brać... jeżeli nie możesz się zdecydować który zadzwoń do lekarza i zapytaj który.Natomiast osobiście nie zastanawiamy się, gdyż znam działanie obu, dzięki temu dawkowalbym jeden i drugi.
Początkująca
11-01-2022, 11:54:12

brendi314 2022-01-11 12:46:53
Wiem, mimo tego można leki połączyć, by skorzystać z potencjału dwóch.Osobiście J/ w biorę pre i masz napisane co jest.Spamilan także można brać... jeżeli nie możesz się zdecydować który zadzwoń do lekarza i zapytaj który.Natomiast osobiście nie zastanawiamy się, gdyż znam działanie obu, dzięki temu dawkowalbym jeden i drugi.
Jak długo leczysz nerwicę? I czy w ogóle nerwicę, jeśli to nie tajemnica?
Początkująca
11-01-2022, 11:56:28

Mooka71 2022-01-11 12:54:12
Ten od Spamilanie, mówi, że łagodniejszy jest i szybko się schodzi z niego, że Pregabalinę musiałabym brać z pół roku.
Komentator
11-01-2022, 12:09:29

Od początku tamtego roku.
Większość leków przyjmuje z powodu bezsenności.Minimalizacja nerwicy natręctw jest przy okazji, bo głównie mam problem z zasypianiem, snem.Pregabalina jest więc przeciwlękowym działaniem, jak i działaniem relaksującym, i jako tako redukującym rytuały.Korzystam z potencjału jeszcze innych leków, m.in haloperidolu, kwetiapiny.Pregabalinę biorę wraz z kwetiapiną, tuż przed położeniem się do łóżka.Połączenie działa w miarę rozluźniająco i po godzinie może godzinie i pół zaczyna chcieć się spać.Heloperidol zaś kilka h od przyjęcia obu środków - podtrzymująco.
Komentator
11-01-2022, 12:15:43

To nic innego jak statystyka... wyciągnięta z doświadczenia.Mimo jej to kiedy potrafi się, zależy od wielu czynników, a głównym jest sam organizm, bo każdy jest inny.
Mooka71 2022-01-11 12:56:28
Ten od Spamilanie, mówi, że łagodniejszy jest i szybko się schodzi z niego, że Pregabalinę musiałabym brać z pół roku.
Dawkuj leki.
Początkująca
11-01-2022, 12:22:32

brendi314 2022-01-11 13:15:43
To nic innego jak statystyka... wyciągnięta z doświadczenia.Mimo jej to kiedy potrafi się, zależy od wielu czynników, a głównym jest sam organizm, bo każdy jest inny.
Dzięki bardzo
Mooka71 2022-01-11 12:56:28
Dawkuj leki.

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: