Reklama:

Schizofrenia czy fobia społeczna? (134)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Schizofrenia

Początkująca
16-07-2018, 21:37:06

Stanęłam w miejscu. Nie wiem już gdzie szukać pomocy . Jest o niebo lepiej niż było, ale nadal nie tak jak powinno. Syn rozpoczął psychoterapię. Czy coś to pomoże? Nie wiem...
gość
16-07-2018, 21:51:21

Pewnych rzeczy ,nie przeskoczysz. Nie da się zrobić więcej,niż to jest mozliwe. Być może nigdy ,nie będzie idealnie i powinnaś się z tym liczyć i ten fakt zaakceptować.
Psychoterapia może pomóc i trzeba w to wierzyć,ale jeśli nic nie wniesie,to i tak powinnaś się cieszyć z tego,co masz,bo zawsze mogło być gorzej. Pamiętaj o tym.
Początkująca
21-07-2021, 20:12:11

Znowu wracam do Was. Trzy lata zleciały spokojnie i ,,to" znowu wróciło. Tym razem nie obyło się bez Policji i pogotowia . Syn jest w szpitalu psychiatrycznym. Byłam pewna, że mamy ten trudny okres za sobą, a jednak tak bardzo się myliłam.
Wtajemniczony
01-11-2021, 18:08:52

takajedna1 2017-11-24 11:56:58
Witam .
Udałam się z synem do psychologa. Ten stwierdził depresje i fobie społeczną. Zalecił wizytę u psychiatry. Pierwszy na NFZ po 3 minutowej wizycie wypisał podejrzenie: psychoza i kazał udać się na terapie DDA . Spuchłam ze śmiechu bo nawet nie zapytał syna co mu właściwie jest i co się z nim dzieje. Gdy wyszlismy syn byl strasznie zly o to ze nawet go nie wysluchal...
Drugi lekarz juz tym razem prywatna wizyta podejrzewa schizofrenie . Przepisal Risperon i Axyven. Nie wiem co dalej? Isc do trzeciego celem sprawdzenia diagnozy?
Syn nie slyszy zadnych glosow, nie ma zadnych omamow ....
Leki antypsychotyczne wolno brać tylko jak ktoś ma psychozę. Tu nie chodzi tylko o głosy i halucynacje wzrokowe ale też o wszelkiej maści urojenia.

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: