Reklama:

strach (11)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Psychiatria - grupa dla rodziny i pacjenta

gość
27-11-2004, 12:56:00

wspolzylam z moim chlopakiem 2 razy w minionych miesiacach. za kazdym razem dostawalam okres. teraz tylko sie dotykamy od czasu do czasu ale ja ciagle zyje w strachu przed ciaza. zawsze pod koniec miasiaca boje sie czy dostane miasiaczke. czy jest jakas rada na moj strach?
gość
29-11-2004, 15:19:00

Witaj! ja mam 22 lata i ten sam problem. Akurat mija 74 dzien cyklu, nie mam miesiaczki- niby powinnam byc spokojna, bo nie wspolzylam ze swoim chlopakiem, ale strasznie sie boje!!!!! ten strach trwa juz okolo miesiaca- i jest tak wielki, ze czasem czuje , ze zwariuje. Boje sie isc do ginekologa. Choc wiem, ze to niemozliwe, ze jestem w ciazy, bo niby jak?Ale ten strach jest silniejszy. Brak miesiaczki tlumacze tylko na jeden sposob, czyli, ze na pewno jestem w ciazy, choc przeciez moze byc tysiace powodow. A ja nie czuje sie na nia psychicznie gotowa, obawiam sie utycia, itd.
Niestety, nie potrafie Ci nic poradzic,bo jak widzisz, sama nie radze sobie z tym lekiem, ale mysle, ze jakims rozwiazaniem bylaby wizyta u psychologa. Ja tez zamierzam tak zrobic, bo czuje, ze sama a nawet dzieki wsparciu mojego kochanego chlopaka, nie dam sobie z tym rady w kazdym razie wiedz, ze nie jestes sama- jak widzisz jest jeszcze ktos(i pewnie jeszcze "pare"osob), ktore tez maja ten problem.
Mam nadzieje, ze nie zanudzilam Cie i choc troche czujesz sie lepiej. Pozdrawiam Cie serdecznie!
gość
29-11-2004, 21:02:00

dziekuje Ci bardzo. widzisz ja bralam tabletki antykonc. i je odstawilam i nie mam miesiaczki. rozmawialam z moja ginekolog ktora powiedziala zebym sie nie martwila i ze nie ma mozliwosci zebym byla w ciazy ale ja nadal sie tak strasznie boje ze nie moge wytrzymac. placze caly czas i nie umiem sie pozbierac.
gość
30-11-2004, 14:56:00

moze twoj stres powoduje zatrzymanie miesiaczki.wiem ze nastawienie psychiczne to bardzo duzo. sama sie o tym przekonałam. bardzo zalezało mi na tym zeby zajsc w ciaze, do tego stopnia, ze co miesiac opoznial mi sie okres a nawet milam juz objawy ciazowe (mdlosci), ale niestety nic z tego. teraz juz sobie odpuscilam, zniknely objawy, miesiaczka sie uregulowala. tak wiec przestan sie tym tak stresowac a zobaczysz ze wszystko bedzie ok. a poza tym po tabletkach antykoncepcyjnych moze nastapic rozregulowanie cyklu i moze sie on wydluzyc. pozdrawiam kasia
gość
01-12-2004, 21:02:00

juz jest wszystko ok. miesiaczka przyszla. teraz musze jakos sie odstersowac i wszystko poukladac. myslalam czy nie zerwac na jakis czas z chlopakiem zeby wszystko sobie spokojnie ulozyc.. co myslicie na ten temat?
gość
27-12-2004, 23:03:00

powinnaś jak najszybciej skonsultować się z psychiatrą! Naprawdę!
Początkująca
09-03-2005, 11:29:00

Wcale tak nie myslę, to uczucie towarzyszy kobiecie całe życie. Będzie czy nie będzie miesiączka. To pytanie przez całe życie jeśli się współżyje, a najlepszą metodą antykoncepcyjną jest brak współżycia i wtedy nie ma tego strachu, chyba, ze wszystko jedno czy będzie dziecko czy nie. To jest taki luksus psychiczny. A kazd e współżycie moze się wiązać ze zajściem w ciążę, nawet w najbardziej bezpiecznych dniach bo nigdy nie wiadomo jakie zaburzenia były wczesniej, chyba, że osoba zna Naturalne metody regulacji poczęć i robi zapisy te,mperatury, śluzu i szyjki.
Dyda
Początkująca
09-03-2005, 11:30:00

Wcale tak nie myslę, to uczucie towarzyszy kobiecie całe życie. Będzie czy nie będzie miesiączka. To pytanie przez całe życie jeśli się współżyje, a najlepszą metodą antykoncepcyjną jest brak współżycia i wtedy nie ma tego strachu, chyba, ze wszystko jedno czy będzie dziecko czy nie. To jest taki luksus psychiczny. A kazd e współżycie moze się wiązać ze zajściem w ciążę, nawet w najbardziej bezpiecznych dniach bo nigdy nie wiadomo jakie zaburzenia były wczesniej, chyba, że osoba zna Naturalne metody regulacji poczęć i robi zapisy te,mperatury, śluzu i szyjki.
A z chłopakiem najlepiej nie współżyć bo nie jest jeszcze mężem i chyba nie bardzo jest gotowy do roli ojca.

[ ta wiadomość była poprawiana przez: Danurzka dnia: 09-03-2005 12:31 ]
Dyda
gość
09-03-2012, 18:23:58

Udaj się do apteki i kup sobie test ciążowy,albo lepiej od razu zapisz się na wizytę do ginekologa... Wtedy będziesz spokojniejsza
gość
09-03-2012, 18:34:44

Heh, 2005r

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: