Witam...
na początek musisz zadbać o siebie, a dopiero później o innych.To co opisujesz pasuje do bardzo dużego zmęczenia z powodu nieustającego
stresu.Aby zredukować różne sprawy, trzeba byłoby również zaangażować się w wiele spraw rodzinnych, które do łatwych nie należą, zaangażować w celu rozwiązania.Ludzie z twojej rodziny przeżywają wszystko na kompletnie innym poziomie.Dodatkowo objawia się zadręczanie, obarczanie, zrzucenie winy i odpowiedzialności na innych, którzy defakto są niewinni.Zrobiliście co uważaliście za stosowne... wyprowadzka na pewno była trudną decyzją.Warto mimo wszystkiego raz na jakiś czas zobaczyć co tam się dzieję.Może potrzebna jest pomoc... wsparcie, zwykła rozmowa.Teraz tutaj potrzebna byłaby rozmowa z
psychologiem, a może nawet i z psychiatrą, który oceniłby czy jest ci potrzebne inne leczenie, czy też nie jest.W końcu różne obarczanie cię znacząco wpłynęło na ciebie.Musisz spróbować umówić się na wizytę i powiedzieć więcej objawów, tego co z tobą się dzieję.Sądząc po całym wpisie jest bardzo możliwa
nerwica o silnych objawach.Trzeba więc skorzystać z opini lekarza
psychiatry.Mogę wysłać link do rozmów przez komunikator - wizyty online, bądź face tu face.Kto jak woli.
" Niestety ten lęk i "natręctwa" nadal występują i często rozwalają wszystko. Od lekarz pierwszego kontaktu dostałem Duloxetine Mylan 30g. Naczytałem się jednak trochę opinii i jestem przerażony ubocznymi skutkami. Czy są jakieś antydepresanty najnowszej generacji, które nie powodują takich ujemnych skutków, typu tycie, problemy z jelitami itp? Czy taką nerwicę można zwalczyć antydepresentami czy konieczna jest też wizyta u psychiatry. "
Te natręctw będą z tobą pomimo leczenia farmakologicznego.Będą z powodu leczenia o różnym nasileniu w przebiegu nerwicy.Także trzeba mieć tego świadomość, iż w zupełności nie będzie na początku możliwe zredukowanie do końca.Natomiast w późniejszym czasie zostaną zminimalizowane do jakiegoś większego poziomu.Będą ale nie aż o takich częstotliwościach, jak sprzed leczenia.Teraz dostałeś inhibitor zwrotnego wychwytu serotoniny i noradrenaliny.Lek specjalizujący się w
lęku ogólnym i depresji, jak i różnych postaciach nerwic.Pytasz o tycie i problemy z jelitami... czyżbyś miał z tym problem podczas przyjmowania tego leku ? Czy raczej masz w ogóle problem z tyciem i problemami jelitowymi ? Bez względu na leczenie itp sprawy.Według mnie masz dobrze dobrany lek... na początku może być ten wielozadaniowy środek z znaczącymi umiejętnościami.Może też być sertralina z grupy SSRI ( wychwyt wzrotny serotoniny - monoamina ) o bardzo szerokim spektrum działania, tudzież paroksetyna ( selektywny inhibitor zwrotnego wychwytu serotoniny ) - parogen dobrze oddziałujący na układ neuronaly wskutek mechanizmu paroksetyny, dochodzi do redukcji różnych nerwic, depresji, fobii społecznej, włącznie z agorafobią, zespołu leku ogólnego, tym samym dochodzi do lepszej kontroli całego siebie.Teraz jest naprawdę mnóstwo rozwiązań... można osiągnąć świetne wyniki w danym zaburzeniu, chorobie, fobii.