Reklama:

Zaczynam nie wytrzymwać napięcia, co z tym zrobić ? (13)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Nerwica, fobia i inne zaburzenia lękowe

Początkujący
16-03-2022, 11:50:04

Post został przeze mnie usunięty.
Z góry przepraszam.
Komentator
16-03-2022, 15:40:21

Witam...
na początek musisz zadbać o siebie, a dopiero później o innych.To co opisujesz pasuje do bardzo dużego zmęczenia z powodu nieustającego stresu.Aby zredukować różne sprawy, trzeba byłoby również zaangażować się w wiele spraw rodzinnych, które do łatwych nie należą, zaangażować w celu rozwiązania.Ludzie z twojej rodziny przeżywają wszystko na kompletnie innym poziomie.Dodatkowo objawia się zadręczanie, obarczanie, zrzucenie winy i odpowiedzialności na innych, którzy defakto są niewinni.Zrobiliście co uważaliście za stosowne... wyprowadzka na pewno była trudną decyzją.Warto mimo wszystkiego raz na jakiś czas zobaczyć co tam się dzieję.Może potrzebna jest pomoc... wsparcie, zwykła rozmowa.Teraz tutaj potrzebna byłaby rozmowa z psychologiem, a może nawet i z psychiatrą, który oceniłby czy jest ci potrzebne inne leczenie, czy też nie jest.W końcu różne obarczanie cię znacząco wpłynęło na ciebie.Musisz spróbować umówić się na wizytę i powiedzieć więcej objawów, tego co z tobą się dzieję.Sądząc po całym wpisie jest bardzo możliwa nerwica o silnych objawach.Trzeba więc skorzystać z opini lekarza psychiatry.Mogę wysłać link do rozmów przez komunikator - wizyty online, bądź face tu face.Kto jak woli.
" Niestety ten lęk i "natręctwa" nadal występują i często rozwalają wszystko. Od lekarz pierwszego kontaktu dostałem Duloxetine Mylan 30g. Naczytałem się jednak trochę opinii i jestem przerażony ubocznymi skutkami. Czy są jakieś antydepresanty najnowszej generacji, które nie powodują takich ujemnych skutków, typu tycie, problemy z jelitami itp? Czy taką nerwicę można zwalczyć antydepresentami czy konieczna jest też wizyta u psychiatry. "
Te natręctw będą z tobą pomimo leczenia farmakologicznego.Będą z powodu leczenia o różnym nasileniu w przebiegu nerwicy.Także trzeba mieć tego świadomość, iż w zupełności nie będzie na początku możliwe zredukowanie do końca.Natomiast w późniejszym czasie zostaną zminimalizowane do jakiegoś większego poziomu.Będą ale nie aż o takich częstotliwościach, jak sprzed leczenia.Teraz dostałeś inhibitor zwrotnego wychwytu serotoniny i noradrenaliny.Lek specjalizujący się w lęku ogólnym i depresji, jak i różnych postaciach nerwic.Pytasz o tycie i problemy z jelitami... czyżbyś miał z tym problem podczas przyjmowania tego leku ? Czy raczej masz w ogóle problem z tyciem i problemami jelitowymi ? Bez względu na leczenie itp sprawy.Według mnie masz dobrze dobrany lek... na początku może być ten wielozadaniowy środek z znaczącymi umiejętnościami.Może też być sertralina z grupy SSRI ( wychwyt wzrotny serotoniny - monoamina ) o bardzo szerokim spektrum działania, tudzież paroksetyna ( selektywny inhibitor zwrotnego wychwytu serotoniny ) - parogen dobrze oddziałujący na układ neuronaly wskutek mechanizmu paroksetyny, dochodzi do redukcji różnych nerwic, depresji, fobii społecznej, włącznie z agorafobią, zespołu leku ogólnego, tym samym dochodzi do lepszej kontroli całego siebie.Teraz jest naprawdę mnóstwo rozwiązań... można osiągnąć świetne wyniki w danym zaburzeniu, chorobie, fobii.
Nadzieja jako światełko w tunelu... umiera razem z nami, by dać nam nowe życie wieczne.
Początkujący
16-03-2022, 18:40:11

Dziękuję za informację. "Pytasz o tycie i problemy z jelitami... czyżbyś miał z tym problem podczas przyjmowania tego leku ? Czy raczej masz w ogóle problem z tyciem i problemami jelitowymi ?" Leku jeszcze nie biorę. Zastanawiam się. Mam jelito drażliwe i mam skłonności do tycia. Ostatnio udało mi się zrzucić prawie 4 kg. Trochę mnie przeraża tycie. Proszę o ew podanie kontaktu na osobę, która mogła by mi pomóc z tym problemem. Dziękuję.
Komentator
16-03-2022, 19:15:10

Jeżeli już jest można go dawkować w sposób napisany przez lekarza, który przepisał dany lek.Jak napisałem działanie ma wielozadanowie z powodu swoich wychwytów zwrotnych.Mógłby ci pomóc na kilku płaszczyznach.
" Mam jelito drażliwe i mam skłonności do tycia. Ostatnio udało mi się zrzucić prawie 4 kg. Trochę mnie przeraża tycie. Proszę o ew podanie kontaktu na osobę, która mogła by mi pomóc z tym problemem. Dziękuję. "
Na jelita odpowiednio działają probiotyki z kilkoma szczepami bakteryjnymi z rodzaju Bifidobacterium oraz Lactobacillus po kilka miliardów dany szczepów bakteryjnych z umiejętnością odbudowania i wsparcia mikroflory jelitowej.Osobiście niedawno stosowałem i powiem faktycznie pod pewnymi kątami dobrze normalizują pracę jelit.Ale jeszcze pod pewnymi u mnie nie działają właściwie, gdyż nie miałem ochoty na toaletę, co mnie zaniepokoiło, bo właśnie również po to je zakupiłem.Sądziłem, że usprawnią pod tym względem, a jednak tego nie zrobiły.Musiałem się po prostu przekonać czy są dla mnie, czy też może jednak należę do grona osób, które nie znalazły w nich pożądanego zastosowania.W twoim wypadku także bym spróbował probiotyków, aby zobaczyć czy będą probiotyki, które są najlepsze na jelita, dobrym rozwiązaniem na jelito drażliwe.W razie zainteresowania mogę wysłać link do konkretnych produktów z wieloma szczepami.
Nadzieja jako światełko w tunelu... umiera razem z nami, by dać nam nowe życie wieczne.
Początkujący
17-03-2022, 07:28:24

Proszę podaj mi linka do tych produktów. ."Trzeba więc skorzystać z opini lekarza psychiatry.Mogę wysłać link do rozmów przez komunikator - wizyty online, bądź face tu face.Kto jak woli." Czy moge prosić o kontakt.
Komentator
17-03-2022, 13:23:04

Wysłałem ci link do lekarzy i do dwóch probiotyków.Wrazie pytań jak dawkować probiotyk napisz posta na forum.Tak samo w przypadku lekarza.
Początkujący
17-03-2022, 16:39:12

Dziękuję.
Tak z ciekawości czy masz coś wspólnego z medycyną, psychiatrą ?
brendi314 nic nie mówi o tym.
Komentator
17-03-2022, 17:54:36

Coś tam wspólnego z psychiatrą, tudzież w ogóle z medycyną mam.Zresztą każdy coś tu na naszym forum ma.Z tą różnicą, że jeden ma więcej, a drugi ma mniej.Jedyni mają studia skończone, a drudzy wiedzę, przez pryzmat wielu zaburzeń i chorób.Obycie w temacie w celu dogłębnego poznania istoty własnego problemu.Inną drogą... który probiotyk przypadł ci bardziej do gustu ? To jelito drażliwe śmiało można wypracować, by takowe nie było.W związku z tym będzie lepsze funkcjonowanie włącznie z perystyliką jelitową.
Początkujący
20-03-2022, 21:26:31

Nie wiem, który priobiotyk mi przypadł ponieważ nie zażywam.Oba mają podobne działania. Co do lekarzy o nie ma tam nic opisanego czy są to psychiatrzy, psychologowie. lek med to każdy ma ale powinna być specjalizacja.
Komentator
20-03-2022, 22:30:17

Jeden od drugiego różni się ilością szczepów i miliardami w jednej kapsułce.Jeżeli masz problem z podjęciem decyzji kup bifido *** - cztery szczepy, dwadzieścia miliardów.
---
Kliknij specjalizacja - psychiatrzy dorośli - usługa online bądź stacjonarna i termin i gotowe.

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: