Reklama:

Czasami czuje straszne odrealnienie. (21)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Rehabilitacja psychologiczna

Początkująca
13-10-2017, 08:49:24

Czasami czuje się tak jakbym była nieobecna w danym momencie, co dziwne ten stan po alkoholu ulega poprawie i tylko wtedy mogę normalnie funkcjonować bez uczucia że coś ze mną nie tak, do tego miewam częste bóle głowy, uczucie osłabienia. Mam straszny problem z podejmowaniem decyzji i działań, czasami boje się wyjść z domu sama a jak już wyjdę to mam ochotę jak najszybciej wrócić. Proszę pomóżcie mi zastanawiam się czy to depresja czy nerwica, boje się pójść do psychiatry bo on mi przepisze leki a ja wolę tego uniknąć.
Forumowicz
13-10-2017, 10:06:13

dobradusza1994 2017-10-13 10:49:24
Czasami czuje się tak jakbym była nieobecna w danym momencie, co dziwne ten stan po alkoholu ulega poprawie i tylko wtedy mogę normalnie funkcjonować bez uczucia że coś ze mną nie tak, do tego miewam częste bóle głowy, uczucie osłabienia. Mam straszny problem z podejmowaniem decyzji i działań, czasami boje się wyjść z domu sama a jak już wyjdę to mam ochotę jak najszybciej wrócić. Proszę pomóżcie mi zastanawiam się czy to depresja czy nerwica, boje się pójść do psychiatry bo on mi przepisze leki a ja wolę tego uniknąć.
Dlaczego wolałabyś tego uniknąć, czego się obawiasz?
Początkująca
13-10-2017, 10:36:02

Georgio 2017-10-13 12:06:13
dobradusza1994 2017-10-13 10:49:24
Dlaczego wolałabyś tego uniknąć, czego się obawiasz?
Boję się że będę strasznie otępiała po tych lekach oraz że się od nich uzależnie.
gość
13-10-2017, 11:46:56

A od alkoholu nie??????????????????????
Moje sugestie i porady nie są tożsame z leczeniem zgodnie z Ustawą o zawodzie lekarza i lekarza dentysty z 5.12.1996r/Dz.Ustaw nr 28 poz.152 z 1997r. z późn.zmianami/.
Początkująca
13-10-2017, 12:14:54

Treść zablokowana przez moderatora

gość
13-10-2017, 12:39:53

To przepraszam,ale nie sądzę żeby ktokolwiek na ty forum na podstawie tego ,że lepiej się czujesz po alkoholu coś szerzej Ci odpowiedział.Najpierw trzeba wykluczyć choroby somatyczne np.niedoczynność tarczycy,anemię,białaczkę,hemofilię,chorobę wątroby np.zapalenie typu"C",chlamydię, herpes simplex itd.Czyli podstawowe badanie krwi,moczu,badanie ginekologiczne i diagnozy lekarzy.Jeżeli wyniki będą prawidłowe ,to się odezwij .Po alkoholu pitym okazjonalnie, zawsze czujemy się lepiej.To nic nie oznacza.
Pozdrawiam.
Moje sugestie i porady nie są tożsame z leczeniem zgodnie z Ustawą o zawodzie lekarza i lekarza dentysty z 5.12.1996r/Dz.Ustaw nr 28 poz.152 z 1997r. z późn.zmianami/.
Wtajemniczona
14-10-2017, 13:28:32

Nie masz się czego obawiać tylko zagłęb się w temat lekarstw. Po to one są aby pomogły. Jest taki duży wybór, że jest w czym wybierać. One naprawdę mogą ci pomóc się podnieść.
A odchodząc od tematu leków - pamiętaj że sama wizyta u lekarza również moze przynieść dobre efekty, o ile trafisz na porządną i przystępną osobę a nie pierwszą lepszą...
Nie czekaj aż będzie z Tobą gorzej tylko załatw sobie wizytę. Jak nie psychiatra to może chociaż psycholog?
Powodzenia
gość
14-10-2017, 23:07:05

Dlaczego uważasz za dziwne, ze po alku czujesz się normalnie? Nie będę pisał więcej, bo alk to samo zło
Forumowicz
15-10-2017, 15:00:54

Wiesz jaka jest taka najprostsza droga do uzależnienia od alkoholu? Wygląda ona tak cierpisz na depresję lub stany lękowe, zauważasz że gdy wypijesz trochę alkoholu czujesz się lepiej.
Potem sięgasz po alkohol coraz częściej, gdyż to najprostsze, najszybsze rozwiązanie problemu, które nie wymaga żadnego wysiłku.
Po pewnym czasie rośnie tolerancja, czyli potrzebujesz napić się więcej aby osiągnąć satysfakcjonujący Cię stan, co więcej robisz to coraz częściej gdyż picie alkoholu z występującymi zaburzeniami lękowymi lub/i depresyjnymi pogłębia objawy ich objawy a ty widzisz jedno rozwiązanie - alkohol. Pojawiają się ciągi alkoholowe. czyli musisz się napić aby "jakoś funkcjonować"
Czy naprawdę tego chcesz?
gość
16-10-2017, 06:59:19

To zna każde dziecko. A pan Georgio chyba nie wie, że zadane na końcu przez niego pytanie względem alkoholika nie ma sensu. I proszę, nie tłumacz mi rzeczy, z których doskonale zdaję sobie sprawę. Różnica jest taka, że ja wiem, Ty przeczytałeś, ot. I proszę oszczędź mi swoich mądrości do mojej wiadomości, bo inaczej uznam, że jesteś małostkowy i koniecznie chcesz być ostatni, taka wisienka na torcie.

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: