Reklama:

Głosy w głowie (23)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Schizofrenia

Początkujący
27-04-2021, 13:55:42

Mam pytanie do ludzi cierpiących z powodu "głosów w głowie". Czy zdarzyło się Wam że ktoś pochwalił się że pomyślał dokładnie o tym, o czym właśnie mówiły Wasze "głosy" ?
Początkująca
27-04-2021, 14:06:24

Cześć Marcza. Możesz rozwinąć albo podać przykład?
Początkujący
27-04-2021, 14:20:30

Na przykład, powiedzmy że rozmawiają dwie osoby i nagle druga osoba zmienia temat akurat na to co właśnie mówiły "głosy w głowie".
Początkujący
28-04-2021, 22:20:12

Pytanie bez sensowne . Zagłębiasz się w psychozę z której powinieneś wychodzić. Tym bardziej pisząc o tym tutaj pokazujesz ze rozmyślasz nad tym , podoba Ci się to .
Początkujący
29-04-2021, 08:50:31

Częściowo masz rację jednak pytaniem chciałem nawiązać do innej kwesti. Chodzi mi tutaj bardziej o mechanizm ujawnienia myśli który nie koniecznie musi być związany z problemami natury psychicznej.
Początkujący
29-04-2021, 10:19:56

Przestań nad tym rozmyślać proszę cie ;( to siedzi tylko w twojej głowie, nie ma żadnych mechanizmów , masz blokadę tylko tyle i az tyle .
Początkujący
29-04-2021, 16:53:16

dziękuję za radę ale nie o to mi chodziło. Chodzi mi o możliwość sztucznego wyindukowania pewnych symptomów za pomocą nowoczesnej technologi co w obecnych czasach nie jest takie trudne do zrealizowania.
Wtajemniczona
01-05-2021, 22:03:30

Mar za... To serio jest psychoza. Nie powinieneś za tym iść. Ja też tak miałam tylko mi ubzdurała się telepatia. Rozkładałam świat na części. To serio tylko zapetlenie myśli u Ciebie. Ale da się je z czasem złamać. Życzę powrotu do zdrowia
Początkujący
02-05-2021, 17:43:52

Dziękuję za życzenia ale nie o to chodzi w tym poście. Wbrew pozorom celowe działania zmierzające do zrobienia z kogoś osobę nie zrównoważoną psychicznie są powszechniejsze niż się wydaje. Rzecz w tym że ludzie oceniają skutki takich działań zbyt pochopnie zgadzając się na błędną diagnozę. Często skutkuje to nie potrzebnym leczeniem farmakologicznym czy wręcz pobytem w szpitalu psychiatrycznym. Nowoczesna technologia może sporo namieszać w głowie jeśli jest używana przeciwko nieświadomej tego osobie. Wywołanie objawów choroby typu urojenia ksobne, ujawnienie myśli jest dosyć łatwe do osiągnięcia z wykorzystaniem np smartfona. Chodzi tutaj o własne bezpieczeństwo, prywatność i sprawy z tym związane więc trudno tutaj mówić o psychozie. Czy osobie której włamano się np do mieszkania można zarzucić psychozę jeśli stara się zabezpieczyć swoje mieszkanie przed kolejną próbą włamania?
Forumowicz
02-05-2021, 18:01:37

Czy ktoś dopuścił się czegoś takiego w Twoim przypadku?
Uczymy się przez całe życie...forum pomaga nie leczy

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: