Reklama:

jak wyleczyc albo czym zastapic alkoholizm (38)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Uzależnienia

gość
21-02-2017, 18:49:18

Witam mam 34 lata pracuje w branzy produkcyjnej w wiekszej firmie, mam problem z alkoholem ale ...nie jestem osoba z zaburzeniami nie pytajcie o dziecinstwo bo mialem fajne, nie mialem przykrych doswiadczen ale pochodze z rodziny pijakow !!! Mam strasznie twarda glowe do alkoholu od mlodych lat . Wystarczy ze wypije jedno piwo albo jednego kielicha i zalacza mi sie nieskonczonosc !!!! Potrafie wypic litry alkoholu, wyrzygac nadmiar plynow w zoladku i nadal pic.
Chcialbym to zmienic (nie dragi) ale zastapic to mniejszymi fazami w glowie jesli ktos mnie rozumie ? Ktos przez to przechodzil ?
gość
21-02-2017, 21:07:14

Alkocholizmu nie da się niczym zastąpić, ani wyleczyć. Alkocholikiem jest się do końca życia. Można przestać pić, ale uzależnienie pozostaje. Zastąpić się niczym też nie da, bo wtenczas powstaje uzależnienie krzyżowe. Jedyne co możesz to przestać pić. Polecam terapie i AA. Pozdrawiam
Komentatorka
21-02-2017, 21:54:02

Jeżeli nie masz silnej woli ,motywacji to bedziesz pił i pił . Jesteś alkoholikiem i czym to niby chcesz zastąpić ?! Chcesz oszukać swoją podświadomość ? Musisz znac umiar a ty go nie znasz . Masz zakodowane w głowie , ze możesz ! Pochodzisz z rodziny w której alkohol był na porządku dziennym i nie stanowiło to problemu . Człowiek nie musi byc pijany jak świnia , zataczac sie , wymiotować , by można było stwierdzić ze to problem .Dobrze , ze widzisz przynajmniej , iż cos jest nie tak . Bo zazwyczaj osoba mająca problem z piciem , wypiera sie tego i nie widzi nic złego w tym . Zrób cos z tym bo z czasem bedzie coraz ciężej . Zapisz sie do AA , wyznacz sobie granice w piciu ,sprawdź sam siebie czy możesz inaczej . Cieżko jest na początku , ale gorzej bedzie jak z tym nic nie zrobisz .
Miłość to je­dyny sens te­go sza­lone­go snu, w ja­kim jes­teśmy uwięzieni.
gość
22-02-2017, 07:57:04

Ja pogratuluję twardej głowy dla odmiany, ale rzygania nie koniecznie i to mnie dziwi u takiego zawodnika. Jeśli chcesz zmienić na bardziej eko hihih Nie ma takiego. Cała nadzieja w Tobie. Wystarczy poczekać i zlikwidować picie, proste, co?:))) Za bardzo przyzwyczaiłeś się do alku i musisz poczekać aż mózg zacznie na nowo produkować hormony szczęścia haha Proste, acz trudno wykonalne ;)
gość
22-02-2017, 14:25:12

Czesc dzieki za odpowiedzi ale myslalem ze moze doradzicie rzeczy takie jak np. jedzenie ( to akurat skutkuje ale jest problem, drastycznie tyje a jako grubasek juz przystojny raczej nie jestem) , plywanie , bieganie czy cóś ? Co daje jakiegos kopa i sie o tym nie mysli .
Komentatorka
22-02-2017, 14:32:07

Jej , jak ktos ma problem taki jak Ty to raczej , naleśnikow z dżemem Ci nikt nie zaproponuje :D
gość
22-02-2017, 14:51:24

Nalesnki z dzemem mmmmmhhmmm mniam
gość
22-02-2017, 14:54:00

dzisiaj se zjem nalesniki z dzemem i wspolczuje tym co ich nie zjedza
Komentatorka
22-02-2017, 14:55:29

Też lubię
gość
22-02-2017, 14:56:38

mam podobnie jak ty kiedy pije to wyrzygam nie potrzebne płyny wtedy jazda od nowa
Jak to się mówi szkoda tych dobroci wyrzyganych . Ja się staram nie pić kiedy juz wypije bardzo ciagnie
do picia nastepnego

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: