Również jestem uzależniona od tramalu. Dzisiaj mija 4 dzień odstawienia. I ciągle żyję! Ale nie o tym chciałam. Nie wiem czy ktokolwiek zauważył zmiany w zakresie stomatologicznym. Od czasu, gdy zażywam ok.200mg Tram dziennie, zauważyłam, że cofają mi się dziąsła i odsłaniają szyjki zębowe. Czy ktoś ma podobny problem? Oglądałam kiedyś film o byłej heroinistce, która w ośrodku wychodzi na prostą. straciła przez heroinę 12 zębów. Tłumaczone to jest tym, że przy braniu heroiny, Tramalu, kokainy, etc. w ustach jest bardzo mało śliny, która nie chroni płytki zębowej i bakterie używają na całego. Kończy się to wypadaniem zębów. Oprócz wszystkich pozostałych, znanych Wam wszystkim aspektów brania Tramalu, jak depersonalizacja, świadomość życia w obłudzie wobec siebie samego, wstrętne wahania odczuwania temperatury, (te poty, dreszcze, ohyda), to problem stomatologiczny skłonił mnie do podjęcia próby skończenia z tym przeklętym g. Znowu chcę być sobą i odzyskać samą siebie, a nie żyć na sztucznym podjaraniu i udawać kogoś, kim nie jestem! Mam nadzieję, że mi się uda! Wam też tego życzę!!!