Reklama:

Uzależnienie od Tramalu (224)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Uzależnienia

gość
20-12-2016, 11:55:29

powodzenia , 3maj sie jak najdalej od tego gowna niech Twoje dzieci maja normalnego ojca
gość
20-12-2016, 12:18:59

Prosze napisz mi jakie objawy daje tramal, po czym poznac ze osoba na nim jest, boje sie ze moj partner jest uzalezniony jest zlany potem czesto w nocy i drapie sie po twarzzy i plecach bierze na bank tylko nie wiem po czym jeszcze poznac np w zachowaniu sie cos u Ciebei zmienia ?
Początkujący
03-01-2017, 10:06:05

Treść zablokowana przez moderatora

gość
03-01-2017, 15:57:31

Witam serdecznie mam 36 lat na imię mam Łukasz brałem tramal 100 tabletki przez pół roku. Potem cały czas dzień w dzień ale krople tramal 95 ml minęło tak 2.5 roku jedna buteleczka starczała mi tak na 4/5 dni dzisiaj nie biorę tego 5 dzień jest ciężko ale jestem po wizycie u psychiatry który przepisał mi tabletki na wyciszenie rano DOXEPIN TEVA 10 mg a na noc DOXEPIN TEVA 25mg czuje się znacznie lepiej nie mam tych dreszczy tych dziwnych myśli wydaje mi się że wystarczy silna wola i rozmowa szczera rozmowa z psychiatrą jak i z bliska osobą mam nadzieję że dam radę podobno to najgorsze już za mną
Początkujący
03-01-2017, 16:24:39

Brawo kolego. Teraz już co najgorsze jest za tobą będzie tylko lepiej a stan myślenia non stop tymu tramal itp minie z dnia na dzień. JU mnie już minął pozostało tylko złe samopoczucie ale to juz kwestia tygodnia bym doszedł do siebie. Naprawde szczerze Cię wspieram i Pozdrawiam !! Odezwij się za jakiś czas :)
gość
03-01-2017, 17:34:54

Na pewno się odezwę
jak by co to mój adres
lukasz.claus@gmail.co
gość
08-01-2017, 21:48:44

Witajcie :D piszę do was gdyż nie wiem za bardzo co mam robić. Mój chłopak od 5 lat bierze tramadol wyłącznie w celach odprężających. Jeszcze 1,5 roku temu ( wtedy zaczęliśmy sie spotykać ) była to dawka ok 150- 200 przyjmowana wieczorem. Pod koniec wakacji za moją namową postanowił rzucić i nie brał przez 1,5 miesiąca. Niestety jesienią tego roku wrócił do tramadolu i teraz wieczorami siada przed telewizorem i przyjmuje 200 co 2-3 godz(czyli około 600 -800 każdego wieczora)oglądając filmy. W sylwestra zrobił sobie tramadol party i przyjął 1200. Niestety twierdzi, że wszystko ma pod kontrolą. Reaguje bardzo agresywnie jeżeli cokolwiek mu mówię na ten temat twierdząc ,że przestanie mi mówić kiedy wziął a jednocześnie godzinami sam opowiada o tramadolu: jak planuje go ograniczyć i brać tylko raz w weekend oraz o suchości w ustach, bólach brzucha, mdłościach, które jak twierdzi nie są efektami ubocznymi. Tu pytanie do was jak ja mam się zachowywać co mówić a czego nie? czy ja przesadzam? powiem szczerze, że jest mi bardzo ciężko to wszystko wytrzymać i bardzo się tym denerwuje ale nie wiem jak mu pomóc. Niestety z nim nie mogę o tym porozmawiać bo on nie widzi żadnego problemu, jest najszczęśliwszy kiedy siedzi na tej kanapie oglądając filmy a ja dotrzymuje mu towarzystwa.
gość
09-01-2017, 11:03:59

Pierwsza sprawa skoro przyjmuje w celach relaksacyjnych to sam sobie on nie da rady - musisz mu pomóc. Skoro staje się agresywny i nie chce rozmawiać na ten temat czyli sam tego nie odstawi gdyż jest to uzaleznienie i tak mu wygodniej zyc. Powinnas w pierwszej kolejnsci poinformowac jego rodzine o zaisnstniałym uzaleznieniu. Druga sprawa jezeli rodzina nic nie bedzie chciała zrobic powinna wziac sprawy w swoje rece. Pierwsza sprawa powinnas skierowac go na leczenie uzaleznienia. Jeżeli nie bedzie chciał isc doprowolnnie powinnas powiadomic najbliższą jednsotke pogotowia. Niestety jezeli sam nie bedzie chciał i bedzie sie truł bedzie problem gdyż nie da sie nikogo wsadzic na sile na detoks. Jeste to zmudna praca odtruwania osoby ktora nie chce a bierze dla przyjemnosci ... Życze powodzenia...
Początkujący
15-01-2017, 08:03:24

Siemka dzisiaj jest 17 dzień bez tego gówna czuje się jak nowo narodzony 36 letni bóg odstawiałem to coś setki razy.
Przykro mi ale samemu się nie da pomogła mi w tym szczera rozmowa z żoną i wizyta u psychiatry.
Początkowo tez sobie tłumaczyłem a tylko tak dla relaksu wezmę 8 tabletek tramal 100
potem doszło do tego że butelka 96ml starczała mi na 3 dni
Ale zaczęły się głupie myśli wole o nich nie pisać i pozostał mi psychiatra
Wiedziałem że jeżeli powiem o tym żonie to morze byc koniec ale właśnie idziemy na niedzielny spacer a ja jestem szczęśliwy i pełen życia
Życzę wszystkim powodzenia bo przy odstawianiu tramalu przy pierwszych 8 dniach jest ono potrzebne :)
Początkujący
15-01-2017, 08:06:00

Serdecznie pozdrawiam t96ml
to już 17 dzień

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: