Treść zablokowana przez moderatora
Gość 2016-04-25 09:21:32
Ja piłem długi czas, straciłem nad tym kontrolę. Coraz więcej mi było trzeba żeby się upić, oczywiście nie wiedziałem kiedy powiedzieć sobie stop. Byłem klasycznym alkoholikiem, postępowałem wg schematów jakie można przeczytać w poradnikach, tylko , że to było naprawdę i dotyczyło mnie. Oczywiście, że zwykłe wirtualne pogadanki guzik Wam pomogą. Ja byłem kilka tygodni w Ośrodku Wiosenna w Ściejowicach i wiem jak wygląda prawdziwa terapia. Tylko to mi mogło życie uratować i to właśnie zrobiłem, postawiłem wszystko na jedną kartę. Musiałem się ratować. To jest tylko skuteczne, całkowite odcięcie i pomoc na miejscu.
Gość 2016-05-12 08:53:12
Terapia jest najlepszym możliwym rozwiązaniem. Coś o tym wiem. Sam po zakończonej terapii odwykowej zdecydowałem się jeszcze chodzić do grupy terapeutycznej w Centrum Terapii Wiosenna w Krakowie żeby nie nastąpił nawrót choroby. Uważam, że to uzależnienie tak bardzo zmieniło moje życie, że teraz kiedy wychodzę z tego zakrętu staram się zabezpieczyć na wszystkie możliwe sposoby. Ta terapia jest dla mnie czymś ważnym, pomaga mi dlatego na nią chodzę.