Reklama:

Alkoholizm - mąż zdecydował się na leczenie (101)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Uzależnienia

gość
09-11-2016, 08:14:50

Gość 2016-08-19 13:18:30
Leczenie alkoholizmu to bardzo ciężki przypadek. Według mnie trzeba mieć strasznie duże doświadczenie by móc "walczyć" z tym nałogiem. Jest on tak głęboko osadzony w umyśle, że trudno się go od tak pozbyć. Terapia to przede wszystkim chyba pierwszy krok do jakiegokolwiek leczenia... Jak dla mnie ważne jest również podejście do "pacjenta". Akurat miałam możliwość przekonać się jak to jest gdy byłam odwiedzić brata w ośrodku terapeutycznym Wiosenna jak był w Ściejowicach na leczeniu alkoholizmu. Przede wszystkim muszę powiedzieć, że po tygodniu wyglądał o wiele lepiej niż zanim tam się udał...
To miejsce jest prawdziwą nadzieją dla tych, którzy skazali swoje życie na porażkę sądząc, że nałogu nie da się pokonać. Nic bardziej mylnego. Tam pomagają. Dacie radę!
gość
13-11-2016, 14:29:07

Nie polecam terapii w prywatnym osrodku w Iwoniczu Zdroju 4 tygodniowa terapia przyniosla rozchwianie psychiki i po kilku dniach powrot do alkoholizmu i dramatycznej sytuacji w rodzinie alkoholiczki. Bardzo prosze uwazajcie gdzie podejmujeci terapie bo rozczarowanie bo bezskutecznej przy 100% obiecankach jest gorsze niz nieleczenie.
gość
13-11-2016, 18:02:13

ale z czego ma sie leczyc jak nie jest chory
gość
15-11-2016, 14:59:55

Ostrzegam przed prywatnym osrodkiem w iwoniczu zdroju TOTALNA SCIEMA OPINIE OBIEKTYWNE Z ICH STRONY SA USUWANE UWAZAJCIE NIE ZOSTAWIAJCIE TAM SWOICH BLISKICH!!!!
gość
16-11-2016, 07:48:00

Wow, z jednej strony nachalna, krypto reklama, z drugiej beznadziejnie udawana niechęć do tego ośrodka haha
gość
16-11-2016, 08:15:16

A ty ogeig miałeś zająć się wiosenną, i co ?? Tylko innych komentujesz
gość
22-11-2016, 12:16:49

Uwaga , naganiaczka !
Ta ktora reklamuje Sciejowice , odwiedzajaca brata , dzisiaj wystepuje sama za ofiare przemyslu spirytusowego , wychwala po wszystkich jarmarkach uslugodawcow.
Zamiescila dzisiaj post na Psychoterapii jak to za dotknieciem cudownej sciejowskiej rozdzki odeszla jej chec do imprezowania.
Trzeba zwalczac tych platnych reklamodawcow napelniajacych latwa kase prywatnym cwaniaczkom,kosztem dzieci i zon.
gość
25-11-2016, 18:19:04

ja również OSTRZEGAM przed terapią w prywatnym ośrodku "leczenia uzależnień" jest to totalna SCIEMA, opinie na ich stronie są nieobiektywne, próbowaliśmy wyrazić opinię że nie zawsze taka terapia pomaga a nawet osoba od nich wróciła w dużo gorszym stanie niż była wcześniej ale niestety zarówno opinia na ich stronie jak i na ZUMI zostały usunięte. Bardzo proszę najpierw osobie zdrowej dokładnie przeanalizować ofertę, umowę a dopiero później podejmować decyzję bo rozczarowanie po ich obiecankach jest dużo gorsze niż alkoholizm w rodzinie. UWAZAJCIE!!!!!
gość
29-11-2016, 08:50:40

Dobre to! Ktoś rzeczywiście zadaje sobie dużo trudu żeby zniechęcać do leczenia...cóż, terapia w ośrodkach daje możliwość powrotu do zdrowia, ale do tanga trzeba dwojga. Zamiast tracić czas na spamowanie ośrodków zajmij się pomocą dla chorego. Najlepiej sam bo jesteś jak widać ekspertem .
gość
07-12-2016, 19:52:59

nie wiem jak jest w tym osrodku, ale moge powiedziec ze to nie terapia robi robote za uzaleznionego tylko ma go jedynie wspomoc
moj terapeuta zapytany kiedys przez telefon o JEGO osiagniecia z pacjentami - zasmial sie
jezeli pacjent wyjdzie z nalogu to jest to jego wlasne osiagniecie, terapeuta go jedynie wspomagal
wydaje mi sie nie na miejscu mowic - wrocil z terapii i pije, co to za terapia do kitu
nawet jesli zlamal czy lamie abstynencje, czesc pracy ma za soba (jezeli kiedykolwiek chcial przestac), nie ma tez juz takiego komfortu picia (przed samym soba chociazby)

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: