Reklama:

Maly problem pomiedzy psychiatria a religia (44)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Schizofrenia

Początkujący
13-11-2013, 11:26:06

Molestowanie seksualne ma swoje podłoże w naturalnym pociągu seksualnym do płci przeciwnej.
Zdarza się ono w większości koedukacyjnych kobieco męskich społeczności.
Zazwyczaj molestują mężczyźni, którzy mają fizyczną przewagę nad kobietami.
Molestowane bywają harcerki, sportsmenki, uczennice, pracownice...
Być może rozwiązaniem problemu było by rozdzielenie płci gdzie się tylko da.
Kobiety uczone były by przez kobiety, a mężczyźni przez mężczyzn.
Pomocne mogły by być lekarstwa obniżające pociąg seksualny.
Szczególnie narażeni na skutki pociągu seksualnego mogą być osoby nie mające stałego partnera.
Na przykład żyjący w przymusowym celibacie - na przykład księża czy zakonnice.
Czy ma to sens co napisałem?
gość
12-02-2014, 19:07:44

Treść zablokowana przez moderatora

Liderka opinii
12-02-2014, 19:22:44

Jak najbardziej, Jack, i takim lekiem jest bodajże Johimbina stosowana u pedofili.
Niesmakiem tylko napelnia fakt, ze w samym istnieniu leku na satyriasis tkwi sugestia, jakoby realizacji popędu płciowego nie dalo się opanować za pomocą rozumu..
(homo sapiens, akurat!
homo habilis ( człowiek zdolny) - a i owszem.
Tylko do czego?
do wariactwa chyba
Iza zaslubiona Szpitalowi....forever :)))
12-02-2014, 19:48:09

Dziwne, dotad sadzilem, ze johimbina zwieksza popęd seksualny
Liderka opinii
12-02-2014, 20:00:57

Może ja xsie myle. Ale pisze wg swoich najlepszych informacji.
Na wszelki wypadek przepraszam
Iza zaslubiona Szpitalowi....forever :)))
gość
12-12-2015, 20:42:21

Cześć też choruje też słyszałam głosy wizję prawie całego świata państw rozmawiałam z slynnymi ludźmi jak i bustwem i z Bogiem rodzina itp i po leczeniu nie brałam leków dobrze się czułam potem powrót choroby ale z własnej winy przeanalizowalam wszystko wszystkie wizję głosy to co mi pokazano całe życie moje poszczególne znaki niewykorzystane niezrozumiałe prorocze sny a teraz po analizie jakby wszystko się ułożyło w jedną kostkę temat bardzo trudny i ciężki i mam swoją teorie na życie i choroby nawet wizjach jsk byłam chora pokazywano mi ze niema chorób itp chce napisać książkę ake teraz będzie mi bardzo trudno to wszystko odtworzyć bo w czasie choroby ujawniono mi pewne tajemnice teksty dowody na to że nie byłam sama a ten notatnik wyrzuciłam 😞 szkoda
Początkujący
13-12-2015, 05:05:57

Treść zablokowana przez moderatora

Początkująca
21-12-2015, 22:35:43

Niezbadane są wyroki boskie, jednak jak ktoś tutaj napisał - Bóg musiałby mieć ciekawe poczucie humoru wyboerajac akurat kogoś ze stwierdzona schizofrenią paranoidalną do przekazywania swoich słow. Plus jeszcze jedna kwestia - większość chorych na schizofrenie paranoidalna otrzymało misję od Boga, ich słowa są do siebie mniej lub więcej podobne, a chyba aż tylu nie bedzie ratowało świata? Mój brat też opowiada tego typu historie :/
gość
08-01-2016, 17:31:35

Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić i wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da i on właśnie to coś robi.
gość
08-01-2016, 17:31:45

Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić i wtedy pojawia się ten jeden, który nie wie, że się nie da i on właśnie to coś robi.

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: