Reklama:

Poznałam Chłopaka z ChAD (101)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Zaburzenia afektywne dwubiegunowe - ChAD

Początkująca
22-04-2021, 20:05:01

Ja osobiscie nie wiem czy kazdy Chadowiec ma rownoczesnie zaburzenia osobowosci ale wydaje mi sie ze ten z którym bylam mial... bardziej widzialam w nim wlasnie te zaburzenia niz samą chorobę. Choroba psychiczna zawsze kojarzyla mi sie z jakims totalnym odkręceniem a tutaj w sumie za moich czasów nie bylo takich epizodow typowych chorobowych i to mnie zmyliło. Za to byl caly szereg dziwnych zachowań, akcji, reakcji totalnie nieadekwatnych do sytuacji. A najgorszy chyba ten brak empatii, takiej szczerej empatii ktorej nie da sie udawac nawet jak człowiek bardzo chce. Pierwszy raz spotkałam sie z czyms takim ze ktos nie umie komus współczuć tak szczerze. Nawet nie bardzo umiem wyjaśnić o co chodzi... moze ktos bedzie wiedzial o czym mowie. No i generalnie takie bardziej używanie czlowieka niz bycie z nim.
Komentator
22-04-2021, 20:05:36

dkmn 2021-04-22 19:22:47
PRANA 2021-04-22 11:39:01
...
Ja jestem cierpliwy prędzej,czy później zawita tu osoba która przedstawi Ci prawdziwy obraz oblicza Chad wraz z zaburzeniami osobowości(które wydają się być nieodłączną częścią tej choroby).
...
Wiem że nikt i nic Ciebie nie przekona, że nie masz racji ale mógłbyś przynajmniej podać źródła tych Twoich rewelacji? Oświeć mnie i innych na czym opierasz te swoje twierdzenia o zaburzeniach osobowości bo powtarzasz to w kółko tylko nie wiadomo skąd to wziąłeś. Tylko nie mów, że z obserwacji, przemyśleń albo z forum ok?
Doprawdy zabawny jesteś kolego, z góry zakładasz że nie mam racji cyt-"Wiem że nikt i nic Ciebie nie przekona, że nie masz racji" dyskredytując mnie na samym początku konwersacji ,a później bezczelnie pytasz mnie się skąd mam takie informacje na temat zależności chadu z zaburzeniami osobowościowymi. Poczytaj trochę na temat wpływu nadmiernie pobudzonych neuroprzekaźników i wpływu poszczególnych czynników hamujących owo pobudzenie na degradację struktur mózgowych, a w konsekwencji do zaburzeń osobowościowych, a będziesz mógł ze mną polemizować . Bez podstawowej wiedzy neurobiologii z tego zakresu nie będę cię chłopie prowadził za rączkę.
Nie mam czasu żeby komuś coś udowadniać, jeżeli z góry ten ktoś zakłada że to są informacje niewłaściwe i kłamliwe.
Chcesz na priv mogę Ci podać źródła.
Pozdrawiam miłego wieczoru
Komentator
22-04-2021, 20:17:26

Lessie 2021-04-22 22:05:01
Ja osobiscie nie wiem czy kazdy Chadowiec ma rownoczesnie zaburzenia osobowosci ale wydaje mi sie ze ten z którym bylam mial... bardziej widzialam w nim wlasnie te zaburzenia niz samą chorobę. Choroba psychiczna zawsze kojarzyla mi sie z jakims totalnym odkręceniem a tutaj w sumie za moich czasów nie bylo takich epizodow typowych chorobowych i to mnie zmyliło. Za to byl caly szereg dziwnych zachowań, akcji, reakcji totalnie nieadekwatnych do sytuacji. A najgorszy chyba ten brak empatii, takiej szczerej empatii ktorej nie da sie udawac nawet jak człowiek bardzo chce. Pierwszy raz spotkałam sie z czyms takim ze ktos nie umie komus współczuć tak szczerze. Nawet nie bardzo umiem wyjaśnić o co chodzi... moze ktos bedzie wiedzial o czym mowie. No i generalnie takie bardziej używanie czlowieka niz bycie z nim.
Dziękuję Ci Lessie Twoje słowa są tylko potwierdzeniem tej zależności o której pisałem,a grono "specjalistów" z tego forum próbowało za wszelką cenę dziwnym trafem odczarować to co jest dla choć trochę wtajemniczonych w tą chorobę ludzi oczywistością.
A zatem mam dla was zasadnicze przesłanie -łączcie wiedze teoretyczną z wiedzą praktyczną i uczcie się od innych, bo człowiek uczy się całe życie.
Pozdrawiam Lessie,miłego wieczoru
Komentator
22-04-2021, 20:46:35

Dziwnie zamilkło forum?
Ciekawe dlaczego?
Pozdrawiam!!!
gość
23-04-2021, 04:56:09

PRANA 2021-04-22 22:05:36
Doprawdy zabawny jesteś kolego, z góry zakładasz że nie mam racji cyt-"Wiem że nikt i nic Ciebie nie przekona, że nie masz racji" dyskredytując mnie na samym początku konwersacji ,a później bezczelnie pytasz mnie się skąd mam takie informacje na temat zależności chadu z zaburzeniami osobowościowymi. Poczytaj trochę na temat wpływu nadmiernie pobudzonych neuroprzekaźników i wpływu poszczególnych czynników hamujących owo pobudzenie na degradację struktur mózgowych, a w konsekwencji do zaburzeń osobowościowych, a będziesz mógł ze mną polemizować . Bez podstawowej wiedzy neurobiologii z tego zakresu nie będę cię chłopie prowadził za rączkę.
Nie mam czasu żeby komuś coś udowadniać, jeżeli z góry ten ktoś zakłada że to są informacje niewłaściwe i kłamliwe.
Chcesz na priv mogę Ci podać źródła.
Pozdrawiam miłego wieczoru
Znowu żadnych konkretów. Tak myślałem, że nie znajdziesz nic na wikipedi o tych wyssanych z palca teoriach i nic nie napiszesz. To taka tajemnica żeby podać nazwę konkretnej książki albo opracowania naukowego? Może być na prv jak się wstydzisz. Obiecuję, że przeczytam jak cokolwiek podasz.
-
Komentator
23-04-2021, 06:36:04

Witam Dkmn!
Cóż mam powiedzieć kolego, żyj w swoim świecie,ale nie oczekuj zrozumienia na Twój punkt widzenia i postępowanie, jeżeli zamykasz się na jakąkolwiek inną wiedzę aniżeli Ty posiadasz.
To Twoja decyzja i Twój wybór, a zatem ja jak wcześniej powiedziałem nie będę nikogo usilnie przekonywał do czegoś co wydaje się być naturalna kwestią tego forum.
Cywilizowana,otwarta polemika,bez uprzedzeń i rozważanie TEŻ cudzego punktu widzenia. Ja rozumiem że można się z nim zgodzić ,albo nie, ale szacunek choć szczątkowy powinien być.
Życzę dużo zdrowia i powodzenia w życiu osobistym.
Mirek
Komentator
23-04-2021, 06:46:01

A tak nawiasem mówiąc to co za problem zweryfikować informacje z priv- i zostawić ją dla siebie ,albo podać dalej zainteresowanym,przecież to nie są żadne poufne informacje.
Zastanów się co chcesz osiągnąć, a później pukaj do moich drzwi(kompromitację mojej osoby,czy twórczą polemikę?)
Miłego!
gość
23-04-2021, 06:58:33

PRANA 2021-04-23 08:36:04
Witam Dkmn!
Cóż mam powiedzieć kolego, żyj w swoim świecie,ale nie oczekuj zrozumienia na Twój punkt widzenia i postępowanie, jeżeli zamykasz się na jakąkolwiek inną wiedzę aniżeli Ty posiadasz.
To Twoja decyzja i Twój wybór, a zatem ja jak wcześniej powiedziałem nie będę nikogo usilnie przekonywał do czegoś co wydaje się być naturalna kwestią tego forum.
Cywilizowana,otwarta polemika,bez uprzedzeń i rozważanie TEŻ cudzego punktu widzenia. Ja rozumiem że można się z nim zgodzić ,albo nie, ale szacunek choć szczątkowy powinien być.
Życzę dużo zdrowia i powodzenia w życiu osobistym.
Mirek
Jestem otwarty na wiedzę tylko problem gdzie mam szukać informacji o powiązaniu CHAD z zaburzeniami osobowości. Ty nie chcesz podać źródeł (bo ich nie masz) a ja takich opracowań nie znam i nie umiem znaleźć. Pozwól mi i innym CHADowcom z forum się dokształcić.
Podaj źródła!!!!
P.S. na prv też nic nie dostałem.
-
Komentator
23-04-2021, 07:12:56

Treść zablokowana przez moderatora

Komentator
23-04-2021, 07:23:13

Treść zablokowana przez moderatora

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama: