Reklama:

moja mama pije (99)

zaloguj się, aby wykonać akcję na forum

Forum: Uzależnienia

gość
07-10-2012, 19:31:47

U mnie jest praktycznie to samo. Moja mama ciągle nadużywa alkoholu, miała już raz rozprawę w sądzie w sprawie załatwienia jej odwyku ale udało jej się ubłagać sąd aby nie zamykać jej w ośrodku. Najgorsze jest to że po tej rozprawie wcale nic się nie poprawiło, ja już powoli tracę siły chociaż mam dopiero 23 lata szmat życia przed sobą, czasem jestem już tak bezradny że po prostu płacze jak małe dziecko. Rodzeństwo jest za granicą a ja zostałem tutaj sam jak palec nikt mi nie potrafi pomóc
Błagam was o pomoc!!
gość
07-10-2012, 19:42:14

Trzeba sprawę doprowadzić do końca, bo nie dotrzymała słowa. Musi iść na przymusowy odwyk, dopiero wtedy odetchniesz i odżyjesz. Musisz być twardy i konsekwentny. Robisz to dla dobra mamy. Kiedyś jeszcze ci za to podziękuje, że wyciągnąłeś ją z bagna.
gość
25-10-2012, 00:30:07

Udaj się do poradni psychologiczno- pedagogicznej. Porozmawiaj z osobą -terapeuta. Przedstaw mu swoją sytuację, a zobaczysz poczujesz się lepiej od strony psychicznej.
gość
25-10-2012, 00:54:27

Prośba o udostępnienie linku smile
Zapraszam do lektury noweli (e-book) o dramatycznej sytuacji, dorastającej dziewczynki, przyglądającej się chorobie alkoholowej matki. Lektura przeznaczona dla dorosłych i młodzieży. Osoby, które chciałyby pomóc, proszę o udostępnienie linku i z góry bardzo, dziękuję.http://www.rw2010.pl/go.live.php/PL-H6/przegladaj/SNTEx/moja-mama-pije.html?title=Moja+mama+pije
obyczajowe › Moja mama pije
gość
25-10-2012, 00:57:54

Gość 2012-10-25 02:54:27 Prośba o udostępnienie linku smile
Zapraszam do lektury noweli (e-book) o dramatycznej sytuacji, dorastającej dziewczynki, przyglądającej się chorobie alkoholowej matki. Lektura przeznaczona dla dorosłych i młodzieży. Osoby, które chciałyby pomóc, proszę o udostępnienie linku i z góry bardzo, dziękuję.http://www.rw2010.pl/go.live.php/PL-H6/przegladaj/SNTEx/moja-mama-pije.html?title=Moja+mama+pije
obyczajowe › Moja mama pije
Mam pytanie , czy to jest realizowane na prawdziwych faktach ten e-book?
Początkujący
25-10-2012, 21:17:46

Jak dla mnie Karolina jesteś bardzo odpowiedzialną i inteligentną dziewczyną nie poddawaj się a przede wszystkim nie obwiniaj się za problemy dorosłych i pamiętaj że nie jesteś sama.
Swoją drogą szkoda że dorośli potrafią być tak nieodpowiedzialni...
gość
26-10-2012, 07:33:54

To prawda, dzieki patologicznym rodzicom, dzieci mają póżniej problemy psychiczne- reakcja łańcuchowa...
gość
11-02-2013, 21:01:29

bezradna20 2011-11-11 22:23:17 czesc... co zrobic jezeli juz nie wierze w to ze z mama bedzie lepiej i wreszcie przestanie pic... ja juz jestem dorosla ale mam 6 letnia siostre... kotra mieszka z mama... mamy maz tez juz nie ma sil na dalsza walke z mamy nalogiem... nie chce zeby moja siostrzyczka wstydzila sie za mame... najgorsze jest to ze mama nie widzi nic zlego w tym ze pije... co zrobic z osoba ktora nie widzi ze robi zle i ze krzywdzi innych... ktora absolutnie nie chce poddac sie leczeniu... boje sie o nia... nie wiemy jak do niej dotrzec. NIKT nie wie .
prosze o jakas rade
Forumowiczka
12-02-2013, 00:11:37

...i nikt nie dotrze...
Alkoholik musi sam zdecydowac, ze chce sie leczyc. Inaczej zadne przymusowe odwyki nic nie dadza. Taka jest bolesna prawda. Jak mama dosiegnie dna, to sama zacznie szukac pomocy. Dno ma kazdy wlasne, dla jednych to Izba Wytrzezwien, dla innych strata rodziny, dla jeszcze innych ulica... Kazdy ma inna wrazliwosc. Ale alkoholicy maja jedna wspolna ceche DO NICZEGO ICH NIE ZMUSISZ. Pozdrawiam.
gość
12-02-2013, 22:27:23

Najlepiej by było aby alkoholik nie zaczynał wkraczać w drogę zła. Jeśli ono już jest to pomoc jest ważna na każdym etapie spowodowania drogi do wyleczenia.

zaloguj się, aby dodać odpowiedź

Reklama:
Reklama:
Reklama: